x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul suspectat că şi-a ucis sora şi pe fetiţa acesteia s-a înjunghiat de trei ori în inimă

Bărbatul suspectat că şi-a ucis sora şi pe fetiţa acesteia s-a înjunghiat de trei ori în inimă

de Mediafax    |    22 Iul 2012   •   12:52
Bărbatul suspectat că şi-a ucis sora şi pe fetiţa acesteia s-a înjunghiat de trei ori în inimă

Barbatul din Iasi suspectat ca si-a ucis sora si pe fetita acesteia s-a injunghiat de trei ori in zona inimii, anchetatorii stabilind ca el a plecat din Iasi cu autobuzul spre Durau (Neamt), apoi a mers prin padure cativa kilometri, dupa care s-a sinucis.


Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi, Carmina Pascal, a spus ca un turist a descoperit cadavrul lui George Guraliuc.

"Sambata, la ora 15.40, un turist a gasit cadavrul suspectului, la mica distanta de un drum forestier din zona ocolului silvic Pipirig, judetul Neamt. Barbatul avea trei leziuni in dreptul inimii, provocate cu un obiect ascutit. Doua rani erau superficiale, iar una era profunda. Avem serioase motive sa credem ca leziunile au fost autoprovocate", a declarat, duminica, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi.

Ea a spus ca langa cadavru a fost descoperit si un material textil, cu care barbatul a incercat sa opreasca hemoragia.

"Asupra cadavrului a fost gasit si un bilet de autobuz pe ruta Iasi-Durau. Barbatul a coborat inainte de a ajunge la destinatie si s-a deplasat pe jos sase-sapte kilometri. Cutitul nu a fost gasit, dar cercetarile la fata locului continua", a mai spus Carmina Pascal.

Ea a precizat ca asupra tanarului n-a fost gasit nici un bilet in care sa explice de ce a recurs la acest gest.

George Guraliuc, in varsta de 23 de ani, este suspectat ca si-a ucis sora, in varsta de 29 de ani, angajata la Penitenciarul din Iasi, si pe fetita acesteia, in varsta de cinci luni. Cele doua au fost gasite, joi seara, injunghiate mortal in apartamentul in care locuiau, din cartierul iesean Alexandru cel Bun. Trupurile celor doua erau pline de sange, iar femeia avea gatul taiat, cele doua fiind descoperite de catre sotul femeii.

Tanara era angajata de doi ani ca profesor de cultura civica la Penitenciarul din Iasi, iar dupa nasterea fetitei intrase in concediu de maternitate. Ea lucrase timp de cativa ani ca jurnalist, in presa locala.

Anchetatorii au gasit in apartamentul femeii actele de identitate ale tanarului, un rucsac si un caiet pe care scria: "Lumea asta e stricata. Sunt intr-o alta lume".

Rudele femeii injunghiate sustin ca aceasta se certa tot mai des, in ultima perioada, cu fratele ei, George Guraliuc, acesta locuind tot in Iasi, intr-o garsoniera din cartierul Nicolina.

Tanarul a fost cautat de anchetatori atat la domiciliul sau, cat si la locuinta parintilor din comuna ieseana Plugari, insa nu a fost gasit. Rudele victimei sustineau ca de cateva zile nu au reusit sa mai comunice cu George Guraliuc, acesta plecand de acasa.

Surse din randul anchetatorilor afirmau ca, dupa comiterea dublei crime, atacatorul s-a spalat la chiuveta din baia locuintei sorei sale, aceasta fiind gasita plina de sange.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi, medicul Calin Scripcaru, a declarat, vineri, ca tanarul a fost internat timp de trei saptamani in aceasta unitate medicala, el fiind externat la inceputul lunii iunie. Scripcaru preciza ca tanarul a primit tratament de specialitate. Totodata, medicul iesean presupune ca, dupa externare, pacientul nu a mai luat tratamentul prescris, astfel ca boala s-a acutizat.

×
Subiecte în articol: crima iasi