x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a promulgat legea referitoare la despăgubirea deponenţilor la BRD pentru Dacia

Băsescu a promulgat legea referitoare la despăgubirea deponenţilor la BRD pentru Dacia

26 Feb 2014   •   19:03
Băsescu a promulgat legea referitoare la despăgubirea deponenţilor la BRD pentru Dacia
Sursa foto: Băsescu a promulgat legea referitoare la despăgubirea deponenţilor la BRD pentru Dacia

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Băsescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme.

La începutul lunii februarie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 şi şi-au transferat aceste depozite la BRD - Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia.

Potrivit raportului Comisiei de buget, despăgubirile se acordă atât pentru perioada depozitului constituit la CEC-SA, cât şi pentru perioada depozitului constituit la BRD, după cum urmează: pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC SA înainte de data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianuarie 1990, până la data de 31 decembrie 2013; pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC după data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data efectuării depunerii la CEC, până la data de 31 decembrie 2013.

×