x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Îi datorăm Marioarei Murărescu recunoştinţa noastră pentru că a dăruit publicului tezaurul muzicii populare

Băsescu: Îi datorăm Marioarei Murărescu recunoştinţa noastră pentru că a dăruit publicului tezaurul muzicii populare

31 Ian 2014   •   13:04
Băsescu: Îi datorăm Marioarei Murărescu recunoştinţa noastră pentru că a dăruit publicului tezaurul muzicii populare

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a Marioarei Murărescu în care afirmă că realizatoarea de televiziune a dăruit publicului prin activitatea sa tezaurul muzicii populare româneşti, informează Adminstraţia Prezidenţială.

'Am aflat, cu adâncă tristeţe, vestea morţii Mărioarei Murărescu, realizatoare atât de îndrăgită a emisiunilor de folclor de la Televiziunea Română, căreia îi datorăm recunoştinţa noastră pentru întreaga sa activitate de-a lungul căreia a dăruit publicului larg, din ţară şi de peste hotare, tezaurul muzicii populare româneşti', afirmă Traian Băsescu.

Şeful statului spune că a admirat-o întotdeauna pe Marioara Murărescu pentru 'capacitatea sa extraordinară de a crea evenimente care au pus în lumină tradiţiile româneşti şi bogăţia spiritualităţii populare şi de a încuraja tinerii să cunoască şi să îndrăgească folclorul ca parte a identităţii noastre naţionale'.

'Doresc să adresez sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu s-o odihnească!', mai afirmă Traian Băsescu.

Realizatorul tv Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.



×