x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătrân mort de frig în Vrancea. Şase persoane salvate după intervenţii cu elicopterul sau autovehicule cu şenile

Bătrân mort de frig în Vrancea. Şase persoane salvate după intervenţii cu elicopterul sau autovehicule cu şenile

de Agerpres    |    30 Ian 2014   •   16:22
Bătrân mort de frig în Vrancea. Şase persoane salvate după intervenţii cu elicopterul sau autovehicule cu şenile

Un bătrân în vârstă de 74 de ani, găsit în şoc hipotermic în localitatea vrânceană Gologanu, a murit, joi după-amiază, după ce fusese transportat de o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Focşani.

"Este prima victimă datorată frigului din aceste zile în judeţul Vrancea, dar decesul său nu s-a datorat imposibilităţii de a se ajunge la ea din cauza zăpezii, ci faptului că era singură în locuinţa sa, rudele decoperind bărbatul în stare de inconştienţă. Poliţia efectuează cercetări privind circumstanţele în care şi-a pierdut viaţa", a declarat locotenent Cristina Duţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

La ora 15.00 un autovehicul cu şenile, în care se afla un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă Focşani intervenise în localitatea Bogza, comuna Sihlea, în prezent izolată pe drumurile rutiere, pentru a acorda consultaţie de urgenţă şi a prelua pentru transportul la spital a unei bătrâne suferide în vârstă de 83 de ani.

În timp ce se afla în localitate respectivul echipaj medical, s-a mai semnalat şi un alt caz ce impunea intervenţie rapidă, o femeie în vârstă de 76 de ani suferind un şoc respirator. După ce fost stabilizată şi această bătrână a fost preluat pentru transport la spital de vehiculul cu şenile.

Tot joi, un bărbat din localitatea vrânceană Voetin, comuna Sihlea, care suferise în această dimineaţă un accident cerebral vascular, a avut nevoie de intervenţia unui elicopter pentru a fi transportat la spitalul din Buzău ca urmare a faptului că accesul rutier în localitatea sa de domiciliu este blocat.

De asemenea, echipaje speciale beneficiind de mijloace de transport cu şenile interveniseră, în cursul nopţii şi dimineţii de joi, pentru salvarea vieţii unui copil de patru luni, a altuia de un an şi a unei femei tot din zona sinistrată a judeţului Vrancea.

×
Subiecte în articol: mort de frig decese frig