x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali nu va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs

Becali nu va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs

20 Feb 2014   •   12:25
Becali nu va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins ca nefondată cererea de întrerupere a pedepsei a lui Gigi Becali.  Patronul Stelei nu va putea fi eliberat temporar pentru a se opera de hernie cervicală la o clinică din Munchen.

Maria Vasi, avocata omului de afaceri, a declarat că a formulta deja contestaţie împotriva acestei hotărâri.

Măsura judecătorilor a fost luată în condiţiile în care, luna trecută, i-au cerut lui gigi Becali să prezinte un certificat medico-legal pentru a stabili care este gravitatea problemelor de sănătate pe care le are şi dacă ele pot fi tratate în sistemul penitenciar sau în sistemul public de sănătate.

Potrivit Mariei Vasi, concluziile documentului medico-legal "sunt explicite, unanime, în sensul că s-a constatat existenţa acestei afecţiuni deosebit de grave şi că nu poate fi tratată în reţeaua penitenciară", aceasta menţionând că Becali riscă să paralizeze dacă nu este supus urgent unei intervenţii chirurgicale în zona cervicală a coloanei vertebrale.

La sfârşitul lui decembrie 2013, Gigi Becali a solicitat instanţei întreruperea executării pedepsei din motive medicale, termenul judecării cererii fiind amânat de mai multe ori.

Pe 9 ianuarie 2014, Gigi Becali a fost transferat la spitalul Penitenciarului Poarta Albă pentru a i se efectua anumite investigaţii medicale, iar pe 14 ianuarie a fost reîncarcerat în celula sa din penitenciar.

Becali este condamnat la pedepse cu închisoarea în mai multe dosare, având de executat trei ani şi şase luni de detenţie. În octombrie 2013, Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.



×