x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali şi-a împrumutat prietenii cu aproape 60 de milioane de euro, conform declaraţiei de avere

Becali şi-a împrumutat prietenii cu aproape 60 de milioane de euro, conform declaraţiei de avere

24 Oct 2008   •   00:00

Gigi Becali, candidat PNG pentru un loc de deputat la alegerile din noiembrie, arată, în declaraţia de avere, că şi-a împrumutat prietenii cu aproximativ 58.800.000 de euro, printre cei care îi datorează bani figurând şi Teia Sponte, dator la Becali trei milioane de euro.



Becali şi-a împrumutat şi firmele la care este acţionar, clubul Steaua primind de la omul de afaceri 76,5 milioane de lei, iar firmele Avicola Iaşi şi Uzina Mecanică Drăgăşani 15 şi, respectiv, două milioane de euro.

Printre cei care au luat împrumuturi de la Becali se numără Vasile Geambazi (care îi datorează omului de afaceri 12 milioane de euro), Nicolae Nae (18 milioane), Horia Culcescu (15 milioane de euro) şi Viorel Tudorache (şase milioane de euro).

Becali susţine că părţile sale sociale la una din companiile la care este acţionar majoritar, SC Arcom SA, din care Becali are 71,66 la sută, valorează circa 48 de milioane de euro.

Totuşi, singurul venit pe care Becali îl declară în ultimul an îl reprezintă cei aproximativ o sută de milioane de euro proveniţi din vânzarea unor terenuri. În rest, Becali nu are venituri din investiţii, din salarii sau din închirierea unor bunuri. Alte active aducătoare de venituri sunt, în cazul lui Becali, un bloc de locuinţe sociale construit la Zimnicea, în valoare de circa un milion de euro, şi alte şase blocuri de câte cinci etaje a căror valoare este de peste 80 de milioane de euro.

Potrivit declaraţiei sale de avere, dată publicităţii, la cererea MEDIAFAX, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), este, singur sau împreună cu câte o rudă sau un apropiat, proprietarul a zece parcele de teren. Trei dintre ele sunt situate în Voluntari, trei în Capitală - din care una, în sectorul 1, în suprafaţă de 33 de hectare şi alte două în sectorul 2 de şase şi, respectiv, 12 hectare - şi câte o parcelă în Piteşti, Baloteşti, Brăila şi Otopeni.

Conform declaraţiei sale, Becali le-a dobândit fie prin contract de vânzare-cumpărare, fie prin "cesiune de drepturi".

Gigi Becali mai deţine o colecţie de bijuterii în valoare de 50.000 de euro, dobândită în 1996, şi una de ceasuri - toate dobândite în 2005 - în valoare de 250 de milioane de euro.

În declaraţie apar şi două case, una în Aleea Alexandru din Capitală şi una în Pipera, dar şi trei maşini: un Maybach, un Mercedes şi un Audi.

Conform declaraţiei de avere, Becali nu a primit, în ultimul an, vreun cadou mai scump de 300 de euro, nu are "venituri din alte surse" şi nici "venituri din premii şi jocuri de noroc".

Declaraţia este semnată de Becali şi completată în 20 octombrie.

În declaraţia de interese, Becali a menţionat faptul că este acţionar la cinci societăţi comerciale. Becali deţine 69,098 la sută din Avicola Iaşi, 71,66 la sută din Arcom SA, 90,702 la sută din Uzina Mecanică Drăgăşani, 26 la sută din acţiunile clubului sportiv Steaua şi 59,79 la sută din acţiunile Romes.

Becali şi-a depus candidatura pentru un fotoliu de deputat în colegiul 20 din sectorul 5 al Capitalei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania milioane becali sută