x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brânză, murături, mezeluri, cozonaci - în „Piaţa ţărănească”, de la Muzeul Ţăranului Român

Brânză, murături, mezeluri, cozonaci - în „Piaţa ţărănească”, de la Muzeul Ţăranului Român

de Luminiţa Tucă    |    21 Noi 2011   •   16:07
Brânză, murături, mezeluri, cozonaci - în „Piaţa ţărănească”, de la Muzeul Ţăranului Român

'Piata taraneasca' - o noua editie a targului de produse traditionale si mestesugaresti - aduna laolalta la Muzeul Taranului Roman, intre 25 si 27 noiembrie, zeci de producatori traditionali si mestesugari iscusiti.

Cosurile si vitrinele vor fi incarcate de fel de fel de bunatati: branzeturi de la Bran (telemea, branza de burduf, simpla, in coaja de brad, urda dulce sau sarata, cas afumat), casuri si cascavele din zona Argesului, vestita telemea din Marginimea Sibiului, pastrame preparate de gospodari din Brasov, Arges sau Sibiu, fel de fel de preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui de la Botosani, Iasi, Arges ori Galati, cozonaci deliciosi, din Moldova.

Nu vor lipsi nici produsele de post: zacuste de toate felurile: de vinete sau de ghebe, prepaprate in casa, gemuri si dulceturi bucovinene si maramuresene, vestitele muraturi ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate, siropuri naturale din muguri de brad si diferite fructe de padure, dar si miere, vin si palinca de Zalau, ceaiuri, alifii si tincturi de leac din Apuseni. Nici cei mici nu vor fi ocoliti, pentru ei fiind pregatite felurite bunatati: turta dulce, fondante, halvita si cate si mai cate.

Nu vor lipsi nici mestesugarii incarcati cu multe lucruri de trebuinta caselor de gospodari, intre care obiecte de ceramica, oale de sarmale, caciuli, fulare si alte impletituri pentru sezonul rece, caciuli de blana din Moldova si alte obiecte mesterite cu drag si pricepere. Si inca un lucru important: intrarea va fi libera.


×