x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat. Cât au alocat consilierii municipali pentru subvențiile RATB și RADET

Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat. Cât au alocat consilierii municipali pentru subvențiile RATB și RADET

28 Feb 2014   •   09:05
Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat. Cât au alocat consilierii municipali pentru subvențiile RATB și RADET

Consilierii municipali au aprobat în şedinţa de joi bugetul municipalităţii pe anul acesta, care este de peste 4,5 miliarde de lei, potrivit Agerpres. Circa 1,1 miliarde de lei din buget se alocă pentru subvenţiile RATB şi RADET, încă un miliard de lei pentru investiţii, iar restul pentru cheltuielile de funcţionare ale Primăriei şi instituţiilor din subordine.

S-au adus amendamente a căror valoare nu depăşeşte 83 de milioane de lei, majoritatea vizând realocări de fonduri ale câtorva deconcentrate pentru discutarea cărora consilierii au suspendat şedinţa aproximativ patru ore.

Şedinţa de joi a CGMB a fost întreruptă în jurul orei 16,30, după ce consilierii au votat să ia o pauză înainte de a discuta proiectul privind bugetul. Şedinţa a fost reluată în jurul orei 21,00 cu prezentarea celor 14 amendamente propuse.

'Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, e inadmisibil ca o votare a bugetului să se transforme într-o negociere a ciolanului şi o împărţire a devalizării bugetului Primăriei Capitalei. Stăm de trei ore aici din cauză că defunctul USL compus din actualele PSD şi PNL nu se înţeleg pe împărţirea bugetului. Stăm pentru că negocierea dintre PSD, PNL şi PC nu a ajuns la un consens. În timp ce în Capitală lucrurile stagnează, grupurile PSD şi PNL din cadrul Consiliului General împreună cu primarul Oprescu se bat pe buget în vreme ce copiii mor pe străzi muşcaţi de câini', a afirmat liderul grupului consilierilor PDL din CGMB, Silviu Văduva.

×