x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România este ţara din Europa cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ în 2022

România este ţara din Europa cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ în 2022

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2023   •   19:20
România este ţara din Europa cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ în 2022
Sursa foto: observator.tv

România este ţara cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ din Europa. Numărul de cafenele a crescut cu 29% în 2022. Analiza ia în calcul reţele locale, dar şi mărcile internaţionale, potrivit Ziarului Financiar.

România a devenit în 2022 ţara din Europa cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ, arată un raport al Allegra World Coffee Portal, care face analize periodice la nivelul industriei de profil.

Spre comparaţie, în al doilea an de pandemie, piaţa locală era pe locul doi, cu 150 de noi unităţi, fiind depăşită de Rusia. Între timp însă, odată cu izbucnirea războiului, situaţia s-a schimbat.

„După numărul de unităţi nou inaugurate, România este piaţa europeană cu cea mai rapidă creştere, de 29%. Brandul local 5 to Go este lanţul cu cea mai alertă expansiune, deschizând 181 de unităţi în 2022“, conform Allegra World Coffee Portal.

Din estimările ZF, anul trecut, în România au apărut între 900 și 1.000 de cafenele de tip lanţ.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cafenele afaceri