x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei. ASPA: "Cadavrele câinilor, plantate de ONG-uri!"

Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei. ASPA: "Cadavrele câinilor, plantate de ONG-uri!"

23 Sep 2013   •   12:59
Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei. ASPA: "Cadavrele câinilor, plantate de ONG-uri!"
Sursa foto: Victor Stroe
UPDATE 13:25 - Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Animalelor susţin că ONG-urile au "plantat" cadavrele câinilor descoperiţi în Parcul Tei.

Răzvan Băncescu, reprezentantul ASPA, a declarat la ieşirea de la declaraţiile oferite la Parchet, că susţine varianta uciderii copilului de către maidanezi. El consideră că ONG-urile care vor să salveze câinii de la eutanasiere au "plantat" cadavrul câinelui de luptă descoperit pe malul lacului Tei. Mai mult, bărbatul susţine că el şi angajaţii ASPA au fost ameninţaţi şi că intenţionează să pună lucrurile la punct, acţionând în instanţă persoanele vinovate.
...................................................................

Anchetatorii au reluat cercetările în Parcul Tei, după ce un câine de luptă a fost găsit mort, pe malul Lacului Tei, în apropiere de locul în care a fost găsit trupul neînsufleţit al micuţului Ionuţ, ucis de câini maidanezi.

Kuki Bărbuceanu, reprezentantul ONG-ului Vier Pfoten, a fost cel care s-a prezentat la Parchet pentru a declara apariţia cadavrului câinelui de luptă. El a declarat, pentru Realitatea TV, că anchetatorii au luat decizia de a se produce o autopsie a acestuia şi a descoperi dacă există posibilitatea unei legături între acesta şi moartea lui Ionuţ.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme.

×