x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Caravana de educaţie rutieră” te aşteaptă!

„Caravana de educaţie rutieră” te aşteaptă!

de Mara Raducanu    |    12 Apr 2011   •   20:54
„Caravana de educaţie rutieră” te aşteaptă!

160937-pol.jpgPotrivit analizei efectuate asupra di­namicii accidentelor de circulaţie gra­ve produse în trimestrul I 2011, comparativ cu trimestru I 2010, s-a constatat reducerea numărului accidentelor grave cu 8,2% (de la 1.720 la 1.578), al persoanelor decedate cu 16,3% (de la 465 la 389) şi cel al ră­ni­ţilor grav cu 8,6% (de la 1.588 la 1.451). Se observă faptul că viteza constituie principala cauză generatoare de accident în trimestrul I 2011, fiind urmată de abaterile săvârşite de pietoni, neacordarea priorităţii de tre­cere pietonilor şi, respectiv, vehi­culelor.

Ţinând cont de categoriile de drumuri pe care s-au produs accidentele grave de circulaţie, se constată că cele mai multe accidente grave au avut loc pe străzi (3.710), după care urmează în clasament drumurile naţionale (3.474 de accidente) şi drumurile judeţene (1.471). Din analiza distribuţiei accidentelor pe zilele săptămânii, vinerea şi duminica sunt zilele cu riscul cel mai ridicat de accidente. „Direcţia Ru­tieră din cadrul IGPR consideră că aceste scă­deri sunt importante, dar nu suficien­te pentru atingerea unui nivel cores­pun­zător de siguranţă pe drumurile publice, motiv pentru care pregăteşte pentru săptămâna aceasta, în cadrul Campaniei naţionale de educaţie ru­ti­e­ră «Alege viaţa!», lan­sa­rea unor ac­­ţiuni preventive destinate conştientizării utilizatorilor de vehicule cu do­uă roţi asupra riscului rutier”, a de­clarat comisarul-şef Ma­rian Motoc, di­rector adjunct al Direcţiei Rutiere.

Concomitent, vor fi intensificate ac­ti­vităţile de verificare în trafic a aces­tor categorii vulne­ra­bile de utilizatori ai drumului public. O noutate în ceea ce priveşte abor­darea ac­ti­vi­tă­ţi­lor educative o re­prezintă „Caravana de educaţie ru­ti­eră”, care se va de­pla­sa în Bucureşti şi în municipiile re­şedinţă de judeţ, context în care ce­tăţenii pot in­te­rac­ţi­ona cu oamenii le­gii şi dezbate di­ver­se teme de importanţă rutieră.

×
Subiecte în articol: observator