x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartierul Brancusi - Poteras sfideaza legea

Cartierul Brancusi - Poteras sfideaza legea

de Monica Andrei    |    14 Iun 2005   •   00:00
Cartierul Brancusi - Poteras sfideaza legea

Primarului Sectorului 6, Cristian Poteras, i se pare legal sa imparta case in cartierul Brancusi dupa pofta inimii.

Primarului Sectorului 6, Cristian Poteras, i se pare legal si moral ca doi directori ai sai, cativa consilieri ai Aliantei PNL-PD si fiul secretarului primariei sa primeasca apartamente in cartierul Brancusi. Mai mult, directorul de la Taxe si impozite, Gabriel Tanase, are deja unul.

Cristian Gabriel Hrituc, directorul Administratiei Pietelor, Ion Gabriel Tanase, directorul Directiei Taxe si Impozite din Sectorul 6, consilieri locali ai Aliantei PNL-PD, printre care Florin Vladan, Bogdan Cuturescu, Adriana Voiculescu, fiica unui consilier PRM, Daniela Tulugea, si fiul secretarului primariei, Irinel Floricica, vor primi in septembrie apartamente in cartierul Brancusi.

LEGEA 393. Lui Cristian Poteras, edilul Sectorului 6, i se pare legal ca toti cei de mai sus, pe langa alti angajati ai administratiei locale pe care cu onor o conduce, sa primeasca repartitiile de case. Din punctul lui de vedere legile au fost respectate. Ghinion. A uitat sa citeasca si Legea 393/2004, care prevede: "Alesii locali sunt obligati sa mentioneze expres situatiile in care interesele lor personale contravin intereselor generale. Ei sunt obligati sa dea dovada de cinste si corectitudine. Este interzis alesului local sa ceara, pentru sine sau pentru altul, bani, foloase materiale sau altele". Intrebat la conferinta de presa pe care a sustinut-o ieri cum comenteaza totusi acest text de lege, Poteras raspunde in stilul sau caracteristic: "Depinde cum interpretati legea".

PILE. Listele cu nume, precum si criteriile de acordare a punctajelor au fost votate de Consiliul Local din Sectorul 6 dupa ce dosarele solicitantilor au fost analizate si aprobate de o comisie din care au facut parte, alaturi de primar si viceprimar, si sora consilierei cu acelasi nume, Madalina Voiculescu, consilierul-tata Daniel Tulugea si secretarul-tata Gheorghe Floricica. Dupa o reanalizare, singura vinovata a fost gasita Adriana Voiculescu. Aceasta a fost acuzata de conducerea primariei ca a facut o declaratie falsa, ea avand deja o proprietate. Dar nu este singura in aceasta situatie. Gabriel Tanase, directorul de la taxe si impozite, este la pozitia 10 pe lista de apartamente cu trei camere, cu toate ca mai este posesorul unei proprietati.

Prefectul Mioara Mantale ne-a declarat ca a declansat o ancheta privind modul in care au fost repartizate casele la Primaria Sectorului 6. "O sa-l sanctionez pe secretarul Consiliului Local, care este in subordinea mea, probabil cu jumatate din salariu, iar de ceilalti ar trebui sa se ocupe primarul Poteras", a spus prefectul Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator