x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cătălin Cherecheș a fugit din țară folosind o altă identitate

Cătălin Cherecheș a fugit din țară folosind o altă identitate

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   11:23
Cătălin Cherecheș a fugit din țară folosind o altă identitate

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi ieșit din țară folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea

Polițiștii de frontieră au făcut anunțul potrivit căruia Cherecheș a părăsit România.

 Acesta este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Potrivt Antena 3 CNN, Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la închisoare, a fugit din ţară în ziua sentinţei folosindu-se de identitatea vărului său, cu care seamănă foarte bine.

Deşi se afla sub control judiciar şi nu avea voie să părăsească teritoriul României, Cătălin Cherecheş a fugit din ţară cu un taxi, folosind identitatea vărului său. El a ieşit din ţară, prin Vama Petea, în Ungaria, ieri dimineaţă, la ora 07.49.

Victor Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că primarul din Baia Mare a prezentat un document de identitate real la ieşirea din ţară, respectiv cartea de identitate a vărului său, cu care acesta seamănă foarte bine.

Totuşi, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a declarat că agentul care nu l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheş şi i-a dat voie să treacă graniţa în Ungaria este cercetat disciplinar.

Anterior, avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat că primarul municipiului Baia Mare i-a spus, înaintea condamnării definitive, că va respecta orice decizie a instanței: „sper să nu fi plecat din țară”.

„Azi nu l-am sunat pe domnul Cherecheș, dar regula între noi doi era că domnul Cherecheș mă contacta întotdeauna când considera că avem ceva de discutat din punctul de vedere al strategiei de apărare”, a spus avocatul.

Întrebat dacă ia în calcul ca acesta să fi plecat din țară sau se ascunde și nu vrea să se predea, Răzvan Doseanu a spus: „sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză pentru că nu cred că este benefică nimănui”.

×
Subiecte în articol: catalin chereches fugit