x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Crulic - Rudele plîng, iar birocraţii se justifică

Cazul Crulic - Rudele plîng, iar birocraţii se justifică

de Anca Aldea    |    Mara Raducanu    |    09 Apr 2008   •   00:00

Şeful diplomaţiei externe, Adrian Cioroianu, şi ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Jacek Paliszeski, au declarat ieri, în cadrul unei conferinţe susţinute la Ministerul Afacerilor Externe, că abia după finalizarea investigaţiilor în cazul românului mort într-un penitenciar din Cracovia opinia publică va primi toate informaţiile necesare.



Şeful diplomaţiei externe, Adrian Cioroianu, şi ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Jacek Paliszeski, au declarat ieri, în cadrul unei conferinţe susţinute la Ministerul Afacerilor Externe, că abia după finalizarea investigaţiilor în cazul românului mort într-un penitenciar din Cracovia opinia publică va primi toate informaţiile necesare. Potrivit ambasadorului Paliszeski, la 20 februarie, Procuratura din Cracovia a deschis prima anchetă în acest caz, iar alte două investigaţii – privind aspectele juridice ale morţii românului şi rolul autorităţilor penitenciare – sunt derulate de Curtea de Justiţie din Cracovia. “Înţeleg nerăbdarea presei faţă de acest caz”, a spus Paliszeski, recunoscînd că este regretabil să se întîmple această nenorocire într-o ţară în care comunitatea românească este atît de puţin numeroasă. La rîndul său, ministrul Cioroianu a declarat că centrala MAE a trimis o echipă de control la Ambasada României de la Varşovia, pentru a stabili circumstanţele decesului lui Claudiu Crulic. Ministrul a mai spus că se desfăşoară în paralel o anchetă a Procuraturii poloneze, dar şi a Legislativului de la Varşovia.


REVOLTĂ ŞI DURERE. Pe de altă parte, familia defunctului este revoltată de atitudinea autorităţilor. Îndureraţi de tragedia care i s-a întîmplat lui Claudiu, aceştia îi acuză pe cei implicaţi în acest caz că au privit impasibili fără să ia vreo măsură. Mai mult, contactată ieri de ziarul nostru, doamna Viorica Crulic, mătuşa decedatului, susţine că “ar fi bine să se afle adevărul şi să se facă lumină, fără să se muşamalizeze ancheta declanşată aşa cum se întîmplă de obicei”. Femeia a mai spus că acum e prea tîrziu să se mai facă ceva, după ce nepotul ei a stat atîta vreme în greva foamei doar pentru a demonstra că este nevinovat. “La noi tot mortul este de vină. A suferit atîta şi nici acum, după ce a murit, nu i se dă cîştig de cauză.” Vorbele îndurerate ale rudelor nu pare să intereseze pe nimeni. S-au declanşat anchete, dar tăcerea autorităţilor spune totul.

×
Subiecte în articol: observator