x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Larisa Chelaru - Aproape de rapitori

Cazul Larisa Chelaru - Aproape de rapitori

de Cristinel C. Popa    |    21 Noi 2005   •   00:00
Cazul Larisa Chelaru - Aproape de rapitori

Politia ieseana este foarte aproape de cei care au legatura cu dispaitia Larisei Chelaru (foto), fetita de opt ani din localitatea ieseana Lunca Cetatuii care a disparut de acasa in luna octombrie. Surse neoficiale citate de Antena 1 au precizat ca doi suspecti, apropiati ai familiei fetitei Chelaru, au cazut testul detectorului de minciuni. Ei au negat cand au fost intrebati daca au legatura cu disparitia fetitei. Mai apoi, anchetatorii au verificat alibiurile celor doi care, la randul lor, au fost demontate.

"Investigatiile depasesc granitele judetului. Avem un cerc de suspecti care nu s-a largit de atunci, dar au aparut noi informatii", ne-a spus agentul de politie Roxana Agrigoroaiei. Intrebata daca se confirma oficial varianta celor doi suspecti, Agrigoroaiei a dat un telefon la superiori dupa care a revenit: "Ne mentinem unica declaratie: «Cercetarile continua»".

Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi, a confirmat faptul ca s-au facut presiuni asupra suspectilor recurgandu-se la toate metodele de ancheta posibile inclusiv detectorul de minciuni.

"A FOST UCIS!". In ce priveste pista cu taximetristul care s-a sinucis, politistul iesean este ferm. "El nu are legatura cu acest caz".

Desi autoritatile confirma sinuciderea taximetristului Cornel Rusu, un fost suspect in cazul Larisei, rudele decedatului cred ca acesta a fost omorat. "M-am uitat la gatul lui si am vazut ca urma sarmei cu care s-a spanzurat nu este sub barbie cum ar fi fost normal avand in vedere ca ar fi trebuit sa atarne, ci pe gat mai jos, ca si cum ar fi fost strangulat de cineva", ne-a spus unul dintre unchii baiatului care a tinut sa nu-i fie publicat numele. "Daca politistii si-ar fi facut datoria, nu s-ar fi ajuns aici", completeaza Marioara Cucuteanu, matusa. "Prea brusc s-a schimbat de la o stare buna la sinucidere", ne-a spus una dintre surorile lui Cornel Rusu. "Sunt aspecte (in ancheta - n.r.) care nu pot fi date publicitatii. Aceeasi echipa lucreaza pe aceleasi cai, nu au aparut directii noi. Din pacate, rezultatele nu pot fi comunicate… Cel putin pentru a fi anuntat in acest moment. Vom da publicitatii la momentul potrivit, cand va aparea ceva palpabil", a adaugat inspector Madalin Taranu, purtator de cuvant al IJP Iasi. (Cristinel C. Popa)

×
Subiecte în articol: observator