x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul medicului Ciomu, la final

Cazul medicului Ciomu, la final

de Miruna Pasa Petru    |    11 Noi 2008   •   00:00

Medicul Naum Ciomu trebuie să-i plătească jumătate de milion de euro pacientului căruia i-a secţionat din greşeală penisul, în urmă cu patru ani. Chirurgul va mai avea şi în cazier o condamnare la un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat ieri decizia finală în procesul medicului Naum Ciomu. Hotărârea definitivă a confirmat condamnarea anterioară, la un an de închisoare cu suspendarea executării pedespei, dar şi despăgubirile civile pe care chirurgul trebuie să le acorde victimei sale, Ion Jiga. Pe parcursul procesului, Naum Ciomu şi-a pierdut, de asemenea, şi dreptul de mai profesa ca medic primar chirurg urolog.

Cercetările împotriva medicului, pentru vătămare corporală gravă din culpă, au început în anul 2004, când un pacient, în vârstă de 33 de ani, a  susţinut că acesta i-a secţionat de trei ori penisul în timpul unei intervenţii chirurgicale. Naum Ciomu a încercat să demonstreze că a comis eroarea medicală din pricina unui accident vascular cerebral suferit în timpul operaţiei. Cele două expertize efectuate în dosar au stabilit însă că acuzatul a avut discernământ şi că a suferit un atac de panică după ce şi-a dat seama de ce a făcut.

×
Subiecte în articol: observator