x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Zaher - Internele sufla acum si-n iaurt

Cazul Zaher - Internele sufla acum si-n iaurt

de Miruna Pasa Petru    |    24 Iul 2006   •   00:00

Dupa rusinoasa disparitie a lui Omar Hayssam, Politia romana face tot ce poate pentru a se distanta de orice alt potential scandal legat de punctele de frontiera. Asa se face ca plecarea din tara a unui alt personaj controversat, Zaher Iskandarani, a pus Internele din nou pe ghimpi, desi acesta nu avea, ca in cazul lui Omar, vreo interdictie de a parasi Romania. Sirianul, judecat in prezent pentru mai multe infractiuni economice, a parasit tara la data de 19 iulie, impreuna cu fiul sau, Rami, si sotia, Camelia Pomana.

Cei trei au plecat cu avionul de pe Aeroportul Timisoara, iar autoritatile nu au avut nici un motiv legal sa-l opreasca pe omul de afaceri Zaher Iskandarani la granita. Cu toate acestea, preventiv, politistii s-au grabit sa dea sambata un comunicat in care au aruncat eventuala vina a plecarii lui Zaher in curtea parchetului si a instantei, asa cum se intampla de fiecare data. Dupa modelul practicat si in cazul Omar.

DOAR CONSEMN. Zaher a stat in arestul preventiv luni bune, dar la jumatatea lunii iunie a fost pus in libertate de judecatori. Fara a se dispune pe numele lui o alta masura preventiva. Sirianul este in continuare consemnat la frontiera, dar acest lucru nu reprezinta o masura de ingradire a libertatii lui de circulatie.

"Consemnul presupune doar o simpla procedura de informare a procurorului despre iesirile din tara ale celui in cauza. Nicidecum o interdictie de plecare pe care ar fi nesocotit-o anchetatorul in cazul lui Zaher", ne-a declarat ieri seful Biroului de Presa de la Parchetul General, procurorul Robert Cazanciuc.

Contactat telefonic, Zaher Iskandarani a sustinut ca nu are motive sa paraseasca Romania. El a precizat ca se afla impreuna cu familia intr-un concediu in Elvetia. El a spus ca se va prezenta la urmatorul termen de judecata, fixat la data de 21 septembrie. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator zaher