Cei care văd în artă şi o meserie, nu doar un hobby, sunt dispuşi să-i ajute şi pe alţii să afle cât mai mult din secretele lor şi devin profesori, instructori sau mentori. Cea mai dificilă abordare didactică, deşi poate părea simplă, dacă este privită din exterior, este în relaţia cu copiii.
Pentru Andra Dudulea, faptul că a devenit, la numai 18 ani, cel mai tânăr instructor de dans sportiv din România, a fost o mare provocare. Nu trecuse mult timp de când ea însăşi era unul dintre copiii excepţionali ai dansului, de când, copil fiind, se bucura de premii naţionale şi internaţionale, iar ambiţia ei a fost aceea de a face performanţă şi cu generaţiile care i-au urmat. Aşa s-a născut clubul ei de dans sportiv, înfiinţat la Bucureşti în anul 2005. "Eu am fost cel mai tânăr preşedinte de club din România. Abia împlinisem 18 ani. Primele cursuri s-au ţinut pe 15 ianuarie 2006. La deschidere au venit 120 de copii. S-au format trei grupe de vârste, cu copii de la trei la 14 ani. Prima grupă de performanţă s-a format pe 15 septembrie 2006. Din aceasta au făcut parte zece perechi de dansatori, între 5 şi 11 ani, legitimaţi la Federaţia Română de Dans Sportiv, cu drept competiţional naţional”, explică Andra Dudulea.
Ca instructor, fosta campioană de dans sportiv a urmărit performanţa, într-un domeniu care îmbină arta cu sportul şi talentul cu munca asiduă şi cu dăruirea. "Mă implicam în toate competiţiile naţionale organizate de FRDS, iar copiii au început, în scurt timp, să obţină rezultate bune: podiumuri, finale şi semifinale la categoria lor de vârstă în majoritatea concursurilor la care participau. În timp, m-am implicat în viaţa personală a copiilor şi am ajutat un caz social extrem: doi fraţi pe care părinţii, despărţiţi fiind, îi lăsaseră în grija bunicii pensionare. Prin ajutor material susţinut din partea clubului, ambii fraţi, Cătălin şi Andrei Miu, sunt, în prezent, reprezentanţi ai dansului sportiv românesc” mai spune Andra.
Mai mult, în anul 2008, instructorul a desfăşurat o campanie în şcoala nr. 124, unde a organizat cursuri de dans gratuite pentru elevii defavorizaţi. Din anul 2007 a început cursurile de dans la şcoala din Măgurele şi la şcoala din Dărăşti, unde 50% din valoarea tarifelor a fost subvenţionată de club, toate aceste eforturi fiind îndreptate către un scop nobil: acela de a-i putea sprijini în toate sensurile pe cei care vor să facă performanţă şi să-şi construiască o carieră din dans.