x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineaţa

CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineaţa

08 Ian 2017   •   11:05
CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineaţa

Un număr de 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineaţa pentru a facilita accesul utilajelor de intervenţie şi prevenirea unor situaţii de nesiguranţă pentru călători, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a CFR Călători.

"La acest moment se circulă pe toate magistralele feroviare. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România s-a luat decizia anulării a 48 de trenuri (ora 7:00) pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri şi pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii. Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranţa oamenilor şi asigurarea legăturilor pe magistrale, între marile oraşe", informează compania.

Potrivit sursei citate, circulaţia feroviară este adaptată condiţiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a 4 regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa

"Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare. În cursul acestei zile legătura pe calea ferată între Bucureşti şi Constanţa şi retur este asigurată cu mai multe trenuri", precizează compania.

CFR Călători precizează că în zonele unde va fi necesar pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii ţări în următoarele trei zile şi au prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenţionarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de judeţe.

sURSA - AGERPRES

×
Subiecte în articol: trenuri anulate cfr CFR calatori