x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci hoti de fier vechi au fost gasiti morti intr-o mina dezafectata

Cinci hoti de fier vechi au fost gasiti morti intr-o mina dezafectata

29 Dec 2012   •   09:18
Cinci hoti de fier vechi au fost gasiti morti intr-o mina dezafectata

 Salvatorii au gasit trupurile a cinci persoane din cele sase disparute intr-o galerie de mina din Valea Borcutului. Cauza probabila a decesului este lipsa de oxigen.

 
Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si ale Politiei au inceput, vineri seara, o operatiune de cautare a unor persoane care ar fi disparut intr-o galerie de mina dezafectata, din cartierul baimarean Valea Borcutului, unde ar fi intrat ca sa ia fier vechi.
 
Sambata dimineata, la fata locului au sosit salvatori minieri de la Petrosani. Unul dintre acestia a gasit trupurile fara suflare ale celor cinci. Operatiunile de scoatere a cadavrelor se anunta foarte dificile deoarece galeria respectiva are 500 de metri, iar unele portiuni ale ei sunt atat de inguste incat o persoana nu poate inainta decat taras.
 
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures (ISU) Maramures, Ioan Muresan, a declarat ca sase persoane care ar fi disparut in mina dezafectata Gura Neamtului sunt cautate de catre politisti si pompieri.
 
"Este vorba despre cinci persoane, trei se pare ca au intrat in mina joi, alte trei vineri. La cautari participa echipaje ale ISU, de Descarcerare, dar si de Politie si Ambulanta. Disparitia celor sase a fost anuntata la 112 de catre apartinatori", a declarat Muresan.
 
Conform sursei citate, cei sase, care locuiesc in apropierea minei, cautau fier vechi, informeaza Mediafax.
 
Purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat ca au fost chemati fosti salvatori minieri pentru a cauta persoanele disparute in mina.
 
"Este vorba de o fosta mina de cupru. Cei sase oameni au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi se pare ca au intrat intr-un put. Nu stim care este starea lor, daca s-au intoxicat sau nu, am apelat la ajutorul fostilor salvatori minieri pentru a-i cauta", a mai declarat Buca.
 

×