x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Azi se semnează un contract de lucrări pe un lot al Autostrăzii Unirii

Ciolacu: Azi se semnează un contract de lucrări pe un lot al Autostrăzii Unirii

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   11:13
Ciolacu: Azi se semnează un contract de lucrări pe un lot al Autostrăzii Unirii
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că interesul companiilor italiene pentru România este „deosebit de mare”,miza fiind investiții de peste 20 de miliarde de euro în infrastructură. Potrivit lui Ciolacu, vineri se semnează un contract pentru lucrări pe 30 de kilometri din Autostrada Unirii.

„La Forumul Economic desfășurat la Roma, interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare. Într-adevăr, este o miză uriașă. Investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, 13 miliarde pe zona rutieră și 7 miliarde în cea feroviară”, spune Ciolacu.

Acesta este convins că astfel de investiții în infrastructură, dar și în educație și sănătate, îi pot determina pe românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă.

De altfel, vorbind despre infrastructură, Ciolacu a mai spus că vineri se mai semnează un contract de lucrări la un lot de pe Autostrada Unirii A8, de 30 km.

„Am înțeles de la domnul ministru Boloș că România a atras, în premieră, două miliarde de euro din emiterea de obligațiuni verzi, bani cu care putem finanța inclusiv proiecte precum tronsoane de metrou și căi ferate integral electrice”, a adăugat premierul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu autostrada unirii