x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Asigurăm hrană sănătoasă pentru aproape 1,9 milioane de copii de la grădiniţă şi şcoală

Ciolacu: Asigurăm hrană sănătoasă pentru aproape 1,9 milioane de copii de la grădiniţă şi şcoală

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2024   •   13:00
Ciolacu: Asigurăm hrană sănătoasă pentru aproape 1,9 milioane de copii de la grădiniţă şi şcoală
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Guvernul va aproba bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli al României, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Aprobăm şi mai multe proiecte pentru pregătirea noului an şcolar şi universitar. Asigurăm pentru aproape 1,9 milioane de copii de la grădiniţă şi şcoală hrană sănătoasă: fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie. Continuăm acest program derulat şi în anul şcolar trecut. Bugetul total al programului depăşeşte 760 milioane lei, din care peste 86 milioane lei reprezintă bani europeni", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în şedinţa de Guvern.

În context, premierul a anunţat şi alocarea unor fonduri pentru infrastructura din învăţământul superior.

"În zona universitară sprijinim Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Oradea, precum şi Politehnica Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor la căminele studenţeşti. Ministerul Educaţiei va primi în plus 40 de milioane de lei necesari pentru continuarea investiţiilor în extinderea spaţiilor de cazare şi de învăţământ", a declarat Ciolacu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciolacu hrana copii grădiniță școală