x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, despre militarizarea ANAF: Mai face și domnul Boloș greșeli, cu pistoale, cu toate trăsnăile. E oribil numai să te gândești

Ciolacu, despre militarizarea ANAF: Mai face și domnul Boloș greșeli, cu pistoale, cu toate trăsnăile. E oribil numai să te gândești

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2024   •   09:15
Ciolacu, despre militarizarea ANAF: Mai face și domnul Boloș greșeli, cu pistoale, cu toate trăsnăile. E oribil numai să te gândești
Sursa foto: Captura Sinteza Zilei

Premierul Marcel Ciolacu a spus, luni, că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, „mai face și greșeli, cu pistoale, cu toate trăsnăile”, dar nu e un om rău intenționat. Ciolacu a spus că inspectorii ANAF nu vor avea pistoale, pentru că ANAF-ul va fi digitalizat și va folosi inteligența artificială.

„Mai face și domnul Boloș greșeli, cu pistoale, cu toate trăsnăile. Sunt omenești sau așa consider eu. Dar nu sunt greșeli de fond. Nu e un om rău intenționat”, a comentat Marcel Ciolacu, luni, la Antena 3 CNN declarațiile ministrului de Finanțe, Marcel Boloș cu privire la faptul că inspectorii ANAF ar trebui să poartă pistoale atunci când merg în control, pentru a se apăra.

Ciolacu a spus că inspectorii ANAF vor folosi inteligența artificială, nu pistoale, pentru că ANAF-ul va fi digitalizat.

„E oribil numai să te gândești (că inspectorii ANAF ar putea purta pistol - n.r.)... De aceea am început digitalizarea. E greoaie. Nu intră toate facturile, avem 6 luni, nimeni nu aplică amenzi. Dar avem un sistem. Nu mai merge nimeni în lume așa. Pleacă cel de la ANAF cu pistolul și cu legitimația și pe stradă se gândește el unde să se ducă să controleze. Totul se face cu inteligența artificială, care face o analiză de risc și spune că la o companie se întâmplă ceva. Timp de trei ani astea erau cifrele, în momentul acesta nu se plătește. Trebuie să intrăm în altă epocă. De 30 de ani promitem digitalizarea ANAF-ului”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că în continuare România are cea mai mare evaziune din Uniunea Europeană, iar acest lucru trebuie să ia sfârșit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anaf militarizare pistoale bolos