x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Lucrăm la o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități

Ciucă: Lucrăm la o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   14:00
Ciucă: Lucrăm la o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități

Premierul Marcel Ciolacu anunță, după întâlnirea avută cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România, că va fi elaborată o lege distinctă care le asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilități.

„Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi (vineri - n.r.), în urma întâlnirii avute cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilități și, în același timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflați acum la pensie, cât și viitorilor pensionari”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Mai mult, adaugă el, va fi încurajată angajarea și păstrarea în activitate a persoanelor cu nevoi speciale îndeosebi în administrația publică pentru ca acești oameni să se integreze mai ușor în societate și să le fie asigurată o viață demnă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu pensii dizabilităţi