x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: în ultimii ani de zile am văzut la reglementatori numiri care nu au ținut cont de competență

Cîțu: în ultimii ani de zile am văzut la reglementatori numiri care nu au ținut cont de competență

13 Ian 2022   •   19:42
Cîțu: în ultimii ani de zile am văzut la reglementatori numiri care nu au ținut cont de competență
Sursa foto: Lucian Alecu

În ultimii ani de zile am fost făcute la autoritățile de reglementare numiri care nu au ținut cont de competență, acesta fiind unul din motivele care au dus la criza facturilor la energie, a declarat joi la Antena 3 președintele PNL Florin Cîțu.

„În ultimii ani de zile am văzut foarte multe numiri care nu au ținut cont de competență în toate funcțiile unde avem reglementatori. Nu vorbesc doar de ANRE, vorbesc de reglementatorii piețelor, de capital, financiar-bancară, piața energiei”, a spus Cîțu, în contextul situației de pe piața energiei și a declarațiilor venite din partea oficialilor cu responsabilități în domeniu.

Cîțu s-a pronunțat pentru o analiză mai atentă a rapoartelor anuale făcute de autoritățile de reglementare aflate în subordinea Parlamentului.

În plus, Cîțu a vorbit de impactul pe care unele măsuri propuse din zona politică pentru susținerea populației la plata facturilor, cum ar fi reducerile de TVA.

”Nu ar trebui să aruncăm cu soluții cu impact asipra bugetului”, a precizat el. Cîțu a mai spus că în prezent nu există cadrul legal care să permită oamenilor să nu plătească penalități și a făcut un apel pentru identificarea de astfel de soluții în coaliție, înainte de a fi comunicate public.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîţu.