x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîţu: Solicitările municipiilor pentru subvenţia la gigacalorie trebuie puse în concordanţă cu legea privind plafonarea preţurilor

Cîţu: Solicitările municipiilor pentru subvenţia la gigacalorie trebuie puse în concordanţă cu legea privind plafonarea preţurilor

05 Noi 2021   •   13:12
Cîţu: Solicitările municipiilor pentru subvenţia la gigacalorie trebuie puse în concordanţă cu legea privind plafonarea preţurilor

Florin Cîţu, premierul interimar a anunțat că solicitările venite de la municipii privind alocări de fonduri pentru subvenţia la gigacalorie vor trebui puse în concordanţă cu legea referitoare la plafonarea preţurilor la energie şi gaze, pentru a se vedea exact ce sume vor fi alocate de la bugetul de stat, precizând că, luni, într-o şedinţă de Guvern, va fi discutat şi acest subiect.

Cîțu a fost întrebat dacă Guvernul a găsit o formulă pentru a acorda primăriilor din marile oraşe fondurile solicitate pentru subvenţia la gigacalorie.

"În primul rând, amendamentele făcute la legea care plafonează preţul şi aşa mai departe, o mare parte din problemă e rezolvată acolo, pentru că subvenţia este plafonată pentru cei care sunt legaţi la sistemul de termoficare. Deci, ne uităm acum la acele măsuri, toate acele măsuri, împreună, vedem dacă mai trebuie ceva suplimentar faţă de acele măsuri şi după aceea vom lua o decizie", a declarat premierul.



Fiind întrebat despre o afirmaţie a primarului Capitalei, potrivit căreia ar trebui ca Guvernul să intervină la ANRE să se renunţe la majorarea preţului de producţie, premierul interimar a spus: "Este propunerea... primarului Bucureştiului, municipiului Bucureşti, nu, vom vedea care va fi soluţia finală".

"Repet, trebuie să ne uităm exact la ce avem în Parlamentul României, ca să aflăm mai multe măsuri şi unele dintre ele sunt aceleaşi şi atunci nu are sens să facem aceleaşi măsuri de două ori. Şedinţa de Guvern o să fie luni. De-abia au trecut legea prin Parlamentul României, este noiembrie, dar facturile din noiembrie vin în decembrie, deci avem timp", a declarat Cîţu. 

×
Subiecte în articol: florin citu