x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Există posibilitatea ca din datorii să strângă 20 - 25%

Ciucă: Există posibilitatea ca din datorii să strângă 20 - 25%

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   21:30
Ciucă: Există posibilitatea ca din datorii să strângă 20 - 25%
Sursa foto: Hepta

Cei care nu și-au plătit datoriile și le vor plăti până la data de 25 noiembrie vor beneficia de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%, anunță Nicolae Ciucă. De asemenea, cei care și-au achitat la timp datoriile vor primi bonusuri fiscale.

„Ministrul de Finanțe a venit și a propus măsuri în ceea ce privește continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar și sprijinirea mediului de afaceri. Ca atare, în ceea ce privește plata datoriilor deja existente, care în conformitate cu cifrele prezentate se ridică la peste 70 de miliarde lei, am considerat că este cât se poate de important ca pentru cei care și-au plătit datoriile la timp să existe măsuri care să recunoască tot ceea ce dumnealor au desfășurat în acest sens și astfel va fi asigurat un procent de 3% sub formă de bonusuri fiscale pe care vor putea să îi folosească atât în investiții, cât și în plata datoriilor, anul viitor”, a declarat Ciucă.

Totodată, pentru a asigura colectarea datoriilor, Ministerul de Finanțe a identificat o soluție prin care cei care nu și-au plătit datoriile și le vor plăti până la data de 25 noiembrie să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%.

Din estimarea ministrului de Finanțe, există posibilitatea să se colecteze aproximativ 20 - 25% din datorii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca datorii