x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA de la Clubul Colectiv - Bilanţul morţilor, 47 de victime

TRAGEDIA de la Clubul Colectiv - Bilanţul morţilor, 47 de victime

09 Noi 2015   •   19:34
TRAGEDIA de la Clubul Colectiv - Bilanţul morţilor, 47 de victime

Un alt pacient internat la Spitalul de Arși și aflat în stare critică a murit luni, numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv ajungând la 47.

"A murit pacientul care era în starea cea mai gravă dintre toți", a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, medicul Adrian Stănculea.

UPDATE ORA 20.07 Românii din Israel și israelienii sunt alături de răniții din clubul "Colectiv"

UPDATE ORA 19.04 Dorel Săndesc (MS): Pacienții cu prognosticul cel mai prost vor fi tratați în România

Pacienții de la clubul Colectiv cu prognosticul cel mai prost vor rămâne în România pentru a fi tratați, iar cei cu stare moderat-severă pot fi selectați în vederea transferului în străinătate, a declarat luni, într-o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc.

"Dintre pacienții internați avem trei categorii: pacienții foarte gravi care nu pot fi transferați și care au și prognosticul cel mai prost și care vor rămâne aici să fie tratați, în România, pacienții simplii care au ajuns într-o stare foarte bună și ale căror transferuri nu se mai justifică și apoi categoria care poate fi vizată de transfer a pacienților moderați-severi. Modalitatea de transfer este unică, indiferent de țara în care vor pleca și anume: pacienții sunt selectați de către medici străini care vin aici considerând că aceasta este cea mai corectă metodă, întrucât dânșii știu foarte bine specificul serviciului unde îi vor transfera și apoi prin această selecție se evită orice fel de altă interpretare", a explicat secretarul de stat, la Spitalul Elias.

Potrivit lui Săndesc, datorită tuturor canalelor pe care Ministerul Sănătății le-a activat, există o ofertă de locuri de transfer la unități medicale din străinătate mai mare decât numărul de pacienți.

"În acest moment, datorită tuturor canalelor pe care noi le-am activat de la ambasade, la ministerele sănătății, la Comisia de securitate medicală a Comisiei Europene, la legături directe între spitale și societatea civilă, iată, avem o ofertă de locuri de transfer mai mare decât numărul de pacienți transferabili", a spus reprezentantul MS.

El a făcut un apel către cei care au făcut tot felul de comentarii "nejustificate și neargumentate" în spațiul public să se abțină.

"Ar fi bine să se țină totuși cont de părerea celor care se pricep. Din păcate, devine un sport național datul cu părerea despre un subiect pe care nu îl cunoaștem. Fac apel la toți să se abțină de la comentarii nejustificate, neargumentate pentru că realmente, în fața acestui efort, ar fi păcat să pierdem ocazia unui exercițiu de solidaritate la care au marșat cei mai mulți dintre concetățenii noștri. (...) Este imposibil să asiguri un management într-o situație de o asemenea provocare", a spus Săndesc.

×
Subiecte în articol: club colectiv a 47-a victima victime