x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in 10 judete. Directorul ANM: "Ar putea fi emis si COD ROSU in unele zone". Harta zonelor vizate

COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in 10 judete. Directorul ANM: "Ar putea fi emis si COD ROSU in unele zone". Harta zonelor vizate

28 Dec 2014   •   10:40
COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in 10 judete. Directorul ANM: "Ar putea fi emis si COD ROSU in unele zone". Harta zonelor vizate

ANM a emis o noua avertizare meteo, mai multe judeţe aflandu-se sub avertizare de COD PORTOCALIU de ninsori. Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat, la comandamentul de urgenta instituit, ca, pentru unele judete, ar putea fi emis COD ROSU.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsoare pentru 10 judeţe. Avertizarea este valabila incepand din cursul serii de duminica, de la ora ora 20.00, pana luni, 29 decembrie, ora 23.00.
In judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăsi izolat 40-50 l/mp. Vantul va avea bate in rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Directorul ANM, Ion Sandu, a oferit informatii suplimentare cu privire la avertizarea de cod portocaliu.
"In cursul zilei de astazi, în judetul Mehedinti vor fi intensificari mari de vant. După ncetarea avertizarii luni seara, vantul va continua sa bata si in noaptea de luni spre marţi, dar cantitatile de precipitatii vor fi in scadere".
"In legatura cu avertizarea emisa, intensitatea maxima a viscolului va fi dupa ora 2 noaptea, pana luni, la ora 12. Dacă vantul va depasi 90 km/h, vom emite avertizare de cod rosu, dupa 6 dimineata pana la 12 ziua, in Buzau, nordul judetului Ialomita - Faurei, Ramnicu Sarat, sudul judetului Vrancea", a adăugat directorul ANM.



×