x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coincidenţă suspectă: TONI GREBLĂ, adus la DNA după RESPINGEREA LEGII BIG BROTHER

Coincidenţă suspectă: TONI GREBLĂ, adus la DNA după RESPINGEREA LEGII BIG BROTHER

de Dan Constantin    |    22 Ian 2015   •   10:52
Coincidenţă suspectă: TONI GREBLĂ, adus la DNA după RESPINGEREA LEGII BIG BROTHER

Coincidenţa care bate la ochi: un judecător al Curţii Constituţionale este luat pe sus de acasă, la prima geană de lumină, şi dus la DNA pentru o audiere.  Acţiunea procurorilor anticorupţie a fost pusă în mişcare a două zi după ce Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţională legea securităţii cibernetice.

Faptele pentru care DNA îl cercetează pe Grebla sunt legate de un presupus trafic de influenţă în favoarea unui fin din Gorj în activităţi comerciale. Presa fusese convocată la DNA cu o oră înainte de aducerea lui Toni Greblă la audiere. Ziariştii primiseră deja de la ''surse'' informaţii despre dosarul care îl privea pe judecătorul CCR.

Grebla se bucură de imunitate, dar aducerea lui la defilare la DNA este de natură să terfelească prestigiul celei mai înalte instanţe din sistemul constituţional.

Faptele puse în cârca lui Greblă făcute publice sunt menite să îl discrediteze, sursele judiciare pedalând pe o mită materializată în două rochii primite cadou de soţia lui de la fini. Greblă a declarat că actele de comerţ investigate de DNA sunt la o fermă de struţi.

DNA şi SRI au declanşat o ofensivă în spaţiul public pentru adoptarea de legi care să permită restrângerea unor drepturi cetăţeneşti în folosul acţiunilor de combatere a terorismului. Deciziile Curţii Constituţionale au blocat până acum Legea Big Brother.

×
Subiecte în articol: toni grebla legea big brother