x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colegulul Naţional "Barbu Ştirbei" din Călăraşi, la 130 de ani

Colegulul Naţional "Barbu Ştirbei" din Călăraşi, la 130 de ani

de Dan Constantin    |    04 Dec 2014   •   13:57
Colegulul Naţional "Barbu Ştirbei" din Călăraşi, la 130 de ani

În aceste zile se desfășoară la Călărași manifestări care marchează împlinirea a 130 de ani de existență a Colegiului Național "Barbu Știrbei".

În 1884 a fost inaugurată clădirea gimnaziului, transformat în liceu, construită timp de trei ani, în care a funcționat neîntrerupt până în 1962.

La începutul anului școlar 1962-1963, liceul se mută în actuala clădire. Din 1992 liceul preia numele Domnitorului Barbu Știrbei, întemeietorul orașului Călărași în secolul al 18-lea, devenit patron spiritual al unității de învățământ.

Ca o recunoaștere a tradiției liceului și a calității procesului educativ menținut de generațiile succesive de profesori și elevi la cote înalte în 1999, acesta devine Colegiul  Național "Barbu Știrbei".

Programul manifestărilor cuprinde timp de două zile vernisarea expoziției care prezintă istoria liceului, lansarea unui număr special al revistei școlii, întâlniri ale elevilor și profesorilor cu foști absolvenți, spectacole și adunări festive în Centrul cultural județean. A fost emisă și o medalie aniversară a Colegiului Național Știrbei Vodă la 130 de ani.

×