x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul Corina Crețu a vizitat două proiecte din cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România

Comisarul Corina Crețu a vizitat două proiecte din cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România

15 Iun 2015   •   18:58
Comisarul Corina Crețu a vizitat două proiecte din cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România

Astăzi, 15 iunie 2015, Comisarul pentru politică regională Corina Crețu, și-a început vizita oficială de două zile în Bulgaria.

Comisarul pentru politică regională Corina Crețu a participat împreună cu Tomislav Donchev, vice-premierul bulgar, Denitsa Nikolova, ministrul-adjunct responsabil pentru dezvoltare regională, Plamen Stoilov, primarul orașului Ruse, cât și cu Nicolae Barbu, primarului orașului Giurgiu, la deschiderea bulevardului Tutrakan din orașul Ruse, care a fost co-finanțat cu 4,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România 2007-2013.

Cel de-al doilea proiect vizitat în Ruse a fost Sistemul de Informații Riveran pentru partea bulgară a Dunării, care va asigura navigarea eficientă și sigură a Dunării. Acest proiect a fost co-finanțat cu 13,6 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului de transport 2007-2013.

„Programele noastre transfrontaliere îmi sunt foarte dragi, deoarece acestea reprezintă Europa care găsește soluții comune la provocările comune. Bulgaria și România intenționează să folosească cooperarea transfrontalieră, în primul rând, pentru a explora conexiunile de transport și, în special, cele de peste Dunăre. Este foarte important ca Dunărea să devină mai mult un factor de legătură decât un obstacol în calea cooperării.", a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Crețu.

Pentru perioada 2014-2020, România și Bulgaria au un nou program de cooperare transfrontalieră, care a fost adoptat pe data de 14 februarie 2015, cu un buget total de 258 milioane de euro, dintre care 216 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, ce acoperă 15 regiuni de frontieră dintre Bulgaria și România.
 

×
Subiecte în articol: corina cretu