x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană: România are cea mai mare rată de creștere a bugetului educației

Comisia Europeană: România are cea mai mare rată de creștere a bugetului educației

07 Ian 2014   •   18:16
Comisia Europeană: România are cea mai mare rată de creștere a bugetului educației

Bugetul Educației din România a avut în 2013, comparativ cu anul 2012, cea mai mare rată de creștere din cadrul Uniunii Europene, susține Comisia Europeană în analiza realizată de Eurydice privind bugetele alocate educației de către statele europene în 2012 - 2013, informează agerpres.ro.

"Bugetul educației din România a avut în 2013, comparativ cu anul 2012, cea mai mare rată de creștere din cadrul Uniunii Europene. Informațiile au fost făcute publice de către Comisia Europeană, prin analiza realizată de Eurydice privind bugetele alocate educației de către statele europene în 2012 — 2013. Statistica realizată de Comisia Europeană confirmă angajamentul Guvernului de a susține educația, de a crește treptat finanțarea acestui domeniu vital pentru dezvoltarea României și de a întări rolul școlii la nivelul societății", precizează Ministerul Educației Naționale, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, România se află în linia generală de majorare a bugetelor, dar cu o creștere semnificativă de 6,4%.

Totodată, documentul menționează că România a investit în infrastructura școlară, a introdus bursele pentru elevii din învățământul vocațional și tehnic, a alocat mai mulți bani pentru programele sociale și, de asemenea, a crescut cheltuielile pentru participarea profesorilor la examenele de evaluare națională.

În majoritatea țărilor analizate, bugetul educației a crescut în 2013, comparativ cu 2012, în medie, cu mai mult de 1%. Există și excepții, astfel că în țări precum Irlanda, Marea Britanie (Anglia), Croația, Cipru și Malta, acesta a scăzut cu mai mult de 1%. Comparativ cu 2012, în anul 2013, creșterea bugetară a educației în Franța a fost de doar 1,7%, în Polonia de 2%, în Austria de 1,2%, în timp ce în Cehia s-a înregistrat o creștere minimă de 0,4%. 

×
Subiecte în articol: buget educatie ministerul educatiei