x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concert caritabil - Live Earth, în India

Concert caritabil - Live Earth, în India

de Alexandru Nastase    |    23 Sep 2008   •   00:00
Concert caritabil - Live Earth, în India

Următorul concert din seria Live Earth, celebre în toată lumea, va contribui la dezvoltarea infrastructurii electrice, bazată pe energie solară.



Următorul concert din seria Live Earth, celebre în toată lumea, va contribui la dezvoltarea infrastructurii electrice, bazată pe energie solară.

India va fi gazda viitorului concert Live Earth, evenimentul urmărind strângerea de bani pentru iluminarea caselor din această ţară cu energie electrică provenită de la panouri solare. Organizatorii au anunţat că aceste investiţii se vor face în satele care în momentul de faţă nu beneficiază de acces la surse de alimentare cu energie electrică, fie el provenit din surse convenţionale sau din surse regenerabile. Evenimentul, care va avea loc în luna decembrie, îi va avea pe afiş pe celebrul rocker american Jon Bon Jovi şi pe cea mai mare vedetă a Bollywoodului, considerat un adevărat superstar, actorul şi cântăreţul Amitabh Bachchan. Organizatorii preconizează că evenimentul va fi cel mai mare organizat vreodată în India. Concertul va avea loc la 7 decembrie în capitala financiară a Indiei, Mumbai, a anunţat fondatorul Live Earth, Kevin Wall.

SE IMPLICĂ ŞI AL GORE

“Fostul vicepreşedinte american Al Gore m-a întrebat dacă putem organiza acest eveniment în India, iar eu am spus «da». O să fie ceva grozav. Jon Bon Jovi este doar unul dintre staruri, iar domnul Bachchan este doar unul dintre numele mari. Va fi o întreagă listă de superartişti”, a declarat Wall, citat de Reuters. Wall, care a organizat seria de concerte de anul trecut împreună cu fostul vicepreşedinte american, a spus că evenimentul din India va fi transmis în peste o sută de ţări. Gore, care a ţinut o conferinţă de presă prin satelit către Mumbai, a spus că India poate deveni lider mondial în ceea ce priveşte politicile ecologiste şi de luptă împotriva schimbărilor climatice. Fondurile strânse în urma concertului vor finanţa campania “Lumina pentu un miliard de vieţi”, a câştigătorului Premiului Nobel, Rajendra Pachauri, implicat şi în Programul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice al ONU (IPCC). În lume, aproximativ 1,6 miliarde de oameni nu au acces la electricitate, potrivit lui Pachauri. Campania sa se va ocupa de sate din India, din Mianmar, Pakistan, Etiopia sau Malawi. Organizatorii au mai adăugat că vor instala ecrane gigantice în unele din satele vizate, pentru ca oamenii să poată urmări evenimentul.

1,6 miliarde de oameni  - Nu au acces în momentul de faţă la energie electrică.

×
Subiecte în articol: verde! live earth india