x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul lui Boc şi-a angajat nevasta la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Consilierul lui Boc şi-a angajat nevasta la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

de Petru Zoltan    |    31 Mar 2014   •   08:25
Consilierul lui Boc şi-a angajat nevasta la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Darius Cristian Pintilie a fost unul dintre cei mai credincioşi oameni ai fostului premier Emil Boc. La 30 de ani era ales în funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tinerel al PD-L Cluj, vicepreşedinte al organizaţiei PD-L Cluj Napoca şi secretar executiv în biroul judeţean al partidului. Ulterior, a fost ales vicepreşedinte al tinerilor pedelişti la nivel naţional. A fost pe rând, fotograf şi agent de vânzări, până când Emil Boc l-a luat sub aripa sa, făcând-ul inspector în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. O vreme a fost angajat la cabinetul europarlamentarului PD-L, Rareş Niculescu.

Astrele i s-au aliniat în 2008, când a fost ales consilier judeţean. Nu prea a avut de-a face cu cei care l-au votat pentru Consiliul Judeţean pentru că a venit la Bucureşti, fiind numit pe funcţia de coordonator al protocolului de la Palatul Victoria. În ianuarie 2012, a fost numit tot de Emil Boc în comisia interministerială care decidea modul de repartizare a bunurilor confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului.

Angajat pe furiş

Din jilţul de la Palatul Victoria, premierul Emil Boc le ordona românilor să strângă cureaua. În paralel, Cristian Darius Pintilie era hotărât să-şi mai caute un loc de muncă. Pe 16 februarie 2011 a citit ziarul de anunţuri, din care a aflat că se caută expert la ROMATSA. A completat o cerere de angajare şi a depus-o. Undeva...! 12 zile mai târziu la sediul Administraţiei Centrale a ROMATSA s-a organizat concursul pentru postul de expert. Dar, Cristian Pintilie nu a intrat în clădirea în care se ţinea examenul, potrivit registrelor. Cu toate acestea a obţinut nota...9,75. Imediat a fost angajat pe postul de “Expert 1” pe perioadă nedeterminată cu un salariu de 9.910 lei pe lună, la care s-a adăugat un spor de 10% pentru vechimea în muncă. Darius Cristian Pintilie a realizat în perioada 2011-2013 venituri brute în valoare de 542.211 lei de la ROMATSA. Din această sumă, aproape 200.000 de lei i-a obţinut în perioada martie 2011 – 30 aprilie 2012, când nu a fost prezent la serviciu nici măcar o zi. La fel ca şi şoferul lui Boc, Darius Cristian Pintilie a beneficiat de prime de vacanţă de peste 63.000 de lei. A ajuns angajat al ROMATSA pe postul de… inginer/inspector de specialitate/referent de specialitate/expert în serviciile de trafic aerian.

Darul de nuntă

La începutul anului 2009, Darius Pintilie şi-a depus declaraţia de avere. Nu are casă, terenuri sau maşini. Nici măcar soţie. În schimb, a încasat de la primăria Cluj – Napoca aproape 40.000 de lei, de la Consiliul Judeţean Cluj a primit 5155 lei, de la Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj a ridicat 10572 de lei, şi pentru consultanţa oferită eurodeputatului Niculescu a primit 30.000 euro. Pe persoană fizică autorizată. În bancă avea doar 8610 euro, plus o datorie de 10.270 la Banca Transilvania. Declaraţia de avere depusă în februarie 2012, scoate la iveală faptul că Darius Pintile s-a căsătorit prin 2011. Soţia sa, deţinea funcţia de director de cabinet în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Potrivit declaraţiei de avere Darius Pintilie a primit de la nuntaşi: 120.000 lei, plus 42.000 de euro, plus 2000 de dolari. La fel a primit şi soţia sa, Raluca Georgiana Pintilie. Pe care o întâlnim angajată în 2012 la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti cu un salariu de 25.880 lei, dar şi la ANRP de unde încasase 18.119 lei.

×