x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanța: Militari americani au curățat de gunoaie plaja de la Năvodari

Constanța: Militari americani au curățat de gunoaie plaja de la Năvodari

de Agerpres    |    27 Sep 2014   •   16:59
Constanța: Militari americani au curățat de gunoaie plaja de la Năvodari

Circa o sută de voluntari - angajați ai Ambasadei SUA în țara noastră, infanteriști marini și militari ai Forțelor Terestre americane de la Baza militară "Mihail Kogălniceanu", atât bărbați, cât și femei, precum și membri ai "Let's Do It Romania" - au participat sâmbătă la o acțiune de strângere a gunoaielor de pe plaja de la Năvodari, marcând astfel Ziua Internațională de Curățare a Plajelor.

La acțiunea a luat parte și însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA la București, Dean Thompson.

Potrivit acestuia, frumusețea plajei și a zonei costiere nu trebuie să fie afectată de existența deșeurilor, oamenii trebuind să conștientizeze că aruncarea gunoaielor pe jos are "un uriaș impact, atât în ceea ce privește sănătatea populației, cât și din punct de vedere economic, pentru că descurajează turismul".

Dean Thompson a menționat că, prin acțiunea de curățare a plajei, voluntarii încearcă să le transmită cetățenilor mesajul de a fi cât mai receptivi la probleme legate de protejarea mediului și să-i încurajeze să participe în număr cât mai mare la astfel de acțiuni de colectare a gunoaielor.

Timp de patru ore, voluntarii americani și cei ai organizației "Let's Do It Romania" au reușit să colecteze, în saci menajeri, aproximativ cinci tone de gunoaie printre care pet-uri și ambalaje din hârtie, deșeurile fiind ridicate cu utilajele de către lucrătorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea — Litoral.

Ziua Internațională de Curățare a Plajelor, celebrată anual în data de 20 septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări și oceane, reziduuri care afectează sănătatea oamenilor, a florei și faunei, precum și resursele ce depind de sănătatea apelor. 

×