x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Exerciţii navale româno-americane pe Marea Neagră

Constanţa: Exerciţii navale româno-americane pe Marea Neagră

10 Iun 2016   •   12:25
Constanţa: Exerciţii navale româno-americane pe Marea Neagră

Forţele Navale Române şi Marina Militară a Statelor Unite ale Americii (SUA) vor desfăşura, în perioada 13-17 iunie, antrenamente pe Marea Neagră pentru exersarea procedurilor standard, în vederea dezvoltării interoperabilităţii dintre forţele navale ale celor două state.

Statul Major al Forţelor Navale a informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că Marina Militară Română participă la exerciţii cu Fregata Regina Maria, o corvetă, două dragoare maritime, două nave purtătoare de rachete, un elicopter Puma Naval şi o echipă de militari de la Secţia Scafandri pentru Operaţii Speciale (SSOS), iar în secvenţele de luptă contra ameninţărilor aeriene vor fi implicate şi trei avioane de vânătoare MiG21 Lancer, ale Forţelor Aeriene Române.

"Partenerul strategic american participă la exerciţii cu Distrugătorul USS Porter care, pe parcursul escalei din Portul Constanţa, programată în perioada 10-12 iunie, are planificate antrenamente secvenţiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicaţii, cu Marina Militară Română", se arată în comunicatul de presă.

Oficiali militari americani vor avea o întâlnire cu comandantul Flotei, iar membrii echipajului vor vizita Muzeul Marinei Române.

USS Porter a acostat în Portul Constanţa, pentru prima dată, în anul 2006, iar aceasta este a treia escală în România. AGERPRES

×
Subiecte în articol: exercitii navale romano-americane