x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Construcţia noului stadion din Craiova ar putea începe în luna mai

Construcţia noului stadion din Craiova ar putea începe în luna mai

de Agerpres    |    19 Dec 2014   •   19:26

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, că lucrările de construire a noului stadion din Craiova în locul Stadionului 'Ion Oblemenco' ar putea începe în luna mai, iar Compania Naţională de Investiţii are bani în buget pentru decontarea lucrărilor.

Potrivit Olguţei Vasilescu, demolarea Stadionului 'Ion Oblemenco' va începe după apariţia hotărârii de Guvern, autorităţile începând deja să transfere scaunele către stadioane din alte localităţi din Dolj, iar alt mobilier către Stadionul Extensiv din Craiova în care autorităţile nu mai doresc să investească bani publici.

'Pentru noul stadion, săptămâna trecută a fost dată o ordonanţă de urgenţă care poate să ducă la apariţia unei hotărâri de Guvern, iar în momentul în care va apărea, vom putea iniţia şi noi procedura de demolare a stadionului. Până atunci am început să pregătim Stadionul 'Ion Oblemenco' pentru intrarea buldozerelor în el. Până atunci am transferat o parte din mobilier pe Extensiv, o altă parte din scaune am transferat-o cu titlu gratuit către administraţiile locale care au făcut solicitare de scaune, pentru că, după cum ştiţi, sunt foarte multe stadioane în localităţile Doljului care au nevoie de scaune, iar noi, între administraţiile locale, putem ceda cu titlu gratuit acest mobilier de la stadion. De asemenea, am început să mutăm tot ceea ce vom folosi pe Extensiv, precum gardul, pentru că noi nu mai vrem să băgăm bani publici în Extensiv. Şi nu facem altceva decât să transferăm de pe 'Ion Oblemenco' tot ce poate fi refolosit pe Extensiv', a spus Vasilescu.

Potrivit primarului Craiovei, noul stadion este bugetat pe 2015, iar în acest moment are loc procedura de licitaţii, ofertele urmând să fie deschise săptămâna viitoare. 'Din cele 17 luni, cât este termenul de realizare a acestui stadion, primele luni sunt pentru proiectarea tehnică, perioadă în care noi putem demola şi aduce terenul la stadiul care să permită o nouă construcţie. Dacă va începe construcţia stadionului, aşa cum estimăm noi în luna mai, vedem cât are timp să deconteze constructorul până la finalul anului', a mai spus primarul Craiovei.

Olguţa Vasilescu a mai afirmat că, potrivit condiţiilor puse în caietul de sarcini, constructorul trebuie să mai fi construit stadioane până acum, ceea ce înseamnă că probabil vor veni firme din UE şi mai puţine din România, care este posibil să lucreze cu subcontractori locali şi cu materiale de construcţii din Craiova

×