x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş", arestată pentru delapidare

Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş", arestată pentru delapidare

de Veronica Micu    |    23 Ian 2013   •   11:15
Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş", arestată pentru delapidare

Contabilul-şef al Spitalului "Victor Babeş" a fost arestat pentru 29 de zile. Anişoara Bărbulescu este acuzată de delapidare şi fals. Femeia şi-ar fi însuşit 672.416 lei din conturile unităţii spitaliceşti. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei Bărbulescu Anişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 fapte) şi uz de fals (156 fapte).

"În perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucureşti, inculpata şi-a însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalităţi:

a) prin nedepunerea integrală a sumelor de bani predate de casier acesteia împreună cu foile de vărsământ aferente spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului.

b) prin ridicarea unor sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, inculpata depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Imediat după demararea verificărilor de către instituţia la care inculpata era angajată, aceasta a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea (2 terenuri şi 2 apartamente) îngreunând, astfel, posibilităţile de recuperare a prejudiciului", se mai arată în comunicat.

×