x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale ale complexurile comerciale din București. Verificarea prețurilor și combaterea faptelor de comerț ilegal

Controale ale complexurile comerciale din București. Verificarea prețurilor și combaterea faptelor de comerț ilegal

27 Feb 2020   •   12:20
Controale ale complexurile comerciale din București. Verificarea prețurilor și combaterea faptelor de comerț ilegal
Sursa foto: Foto: Facebook/ Agenția Națională de Administrare Fiscală

Controale ale Poliției Capitalei în complexurile comerciale din București, transmite Antena 3.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale acționează în mai multe complexuri comerciale din Capitală pentru prevenirea și combaterea faptelor de comerț ilegal și a evaziunii fiscale.

Sunt verificate societățile comerciale, atât pentru identificarea celor care încalcă legea, dar îndeosebi pentru siguranța că produsele puse în vânzare sunt conforme și nu sunt de natură a prejudicia consumatorii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, împreună cu polițiștii, desfășoară seria de acțiuni de control privind modul de comercializare a echipamentelor de protecție pentru coronavirus.

„În contextul, în care a crescut exponențial cererea de achiziționare a echipamentelor de protecție ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat, începând de astăzi, o tematică națională de control și supraveghere a pieței cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afișare a prețurilor și a modului de derulare a eventualelor promoții pentru aceste echipamente de protecție”, se menţionează în comunicatul transmis miercuri de ANPC.

Vă amintim că prețul măștilor medicale a cunoscut variații majore de preț, pe fondul cererii crescute din partea consumatorilor. 

×