Duminică, 6 decembrie, Fundația Mereu Aproape a participat la IWA Charity Christmas Bazaar 2015, târgul internațional aflat la cea de-a 23-a ediție în cadrul cărua voluntari din zeci de țări strâng bani pentru cazuri caritabile din România. Anul acesta, majoritatea fondurilor colectate au mers către victimele incendiului de la Colectiv. Fundația Mereu Aproape a vândut peste 60 de obiecte decorative, felicitări și trăistuțe, toate realizate de o parte dintre copiii din cadrul proiectului „Ajută un sat. Schimbă o țară”, proiect realizat în parteneriat cu Fundația Vodafone România.
Elevii de la Școala Gimnazială „Prof. Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni, județul Brașov, au realizat manual decorațiuni tematice de Crăciun pline de culoare în cadrul programului “Învățare din plăcere“. Felicitările cusute și trăistuțele țesute de copiii de la Școala Primară Săndulești și Școala „Simion Balint” Copăceni, din județul Cluj, au fost realizate la „Atelierul de meșteșuguri” de la Biblioteca Săndulești-Copăceni. Iar la Biblioteca Comunală din Dobrin, judeţul Sălaj, elevii au făcut felicitările de Crăciun în cadrul programului „Nu abandonăm, învățăm”.
Pe toată durata evenimentului au avut loc momente artistice susținute de diferite ansambluri sau trupe din țările prezente acolo. 11 elevi de la Școala Gimnazială „Prof. Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni au participat la eveniment, prezentând o suită de dansuri populare românești din regiunea Făgăraș: Hodoroaga și Brâul, Purtata, Fecioreasca.
Florăria Băiatul cu flori a fost alături de Fundația Mereu Aproape și a donat 10 coronițe și aranjamente florale, toate găsindu-și cumpărători în cadrul târgului. Banii strânși din vânzarea acestora vor merge tot către copiii din cele 3 locații. Băiatul cu flori, cea mai inovativă florărie online din București, stă la dispoziția domnilor moderni cu cele mai bune sfaturi din lumea florilor și cu oferte personalizate.
Proiectul „Ajută un sat. Schimbă o ţară” face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România,care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.
Fundația Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro, www.facebook.com/fundatiamereuaproape, www.ajutaunsat-schimbaotara.ro.
Citește pe Antena3.ro