x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii, cei mai mari artişti

Copiii, cei mai mari artişti

de Diana Scarlat    |    22 Mar 2009   •   00:00
Copiii, cei mai mari artişti

Cei mai fericiţi pitici se mai pot bucura şi astăzi de joacă şi creaţie la târgul destinat lor, organizat în pavilionaul central Romexpo.



Kidex 2009, deschis în perioada 19-22 martie, îi aşteaptă pe micuţi să se bucure de cântece, mii de jucării şi de atelierele de creaţie de la standul Fundaţiei "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României, unde meşterii populari îi învaţă secretele lor. Olimpia Dimitru le dezvăluie arta olăritului, Corina Anuţa le împărtăşeşte secretele broderiei, Ana Ponta îi ajută să-şi facă singuri tradiţionalele păpuşi de cârpă, iar Elena Jelescu şi Maria Broscaru îi îndrumă în realizarea primelor picturi.

Copiii cu vârste între 5 şi 15 ani se pot întrece aici în meşteşuguri, de la 10:00 până la 18:00, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi. Partener tradiţional al acestui eveniment, Fundaţia "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României este prezentă la această ediţie a târgului cu un program special şi cu numeroase surprize pentru copii.

ZIUA PREMIILOR
Cele mai reuşite obiecte realizate de micuţi vor fi premiate astăzi, în cadrul concursului "Colorează pentru iepuraş". Tot în cadrul târgului Kidex, grupul vocal "Steluţele Europei" i-a încântat pe vizitatori în aceste zile cu momente artistice pregătite de membrii Clubului de Excelenţă "Dan Voiculescu". Printre surprizele şi premiile pe care organizatorii Kidex le-au pregătit pentru mămici, tătici, bone şi bunici, dar în special pentru cei mici, se numară Tombola bebeluşului, Tombola Frumuseţii, la care mămicile au şansa de a câştiga 100 de cupoane constând într-o şedinţă gratuită de coafură şi manichiură.

La Foto-chic, în laboratorul profesionist de la Kidex, vor fi realizate fotografii gratuite, la minut, cu cele mai haioase zâmbete ale copiilor care vin să viziteze târgul. Pe scena Kidex, piticii artişti vor prezenta spectacole, scenete şi se vor întrece în ghiduşii. Ca la orice petrecere, nu pot lipsi clovnii, face-paintingul, iar jucăriile, dulciurile şi baloanele colorate smulg zâmbete chiar şi de la cei mai somnoroşi dintre copii. Tot pentru micuţii vizitatori au fost amenajate spaţii de joacă şi spaţii de alăptare, organizare cu mare grijă pentru tinerele mămici.

CONCURSURI
Pentru a încuraja spiritul competitiv al tuturor vizitatorilor, organizatorii au pus la cale trei concursuri năstruşnice: unul pentru pitici, unul pentru mămici cu burtici şi unul pentru tătici. "Cea mai haioasă poză din burtică" este un concurs dedicat viitoarelor mămici şi celor mai nostime ecografii. "Maratonul cărucioarelor" este o competiţie organizată special pentru tăticii spirituali, gata de joacă şi dornici să câştige un cărucior.

Cel din urmă, de fapt cel dintâi, "Dansez pentru... Kidex!" este concursul celor mai mici, răsplătiţi de organizatori cu numeroase cadouri pe măsura lor. Participanţii câştigă zilnic 25 de cupoane constând în câte o şedinţă de dans gratuită. Toate aceste minuni puse la cale de organizatori se mai petrec şi astăzi, în ultima zi a tâtgului Kidex.

×
Subiecte în articol: observator kidex