x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil în vârstă de patru ani, înscris în clasa pregătitoare

Copil în vârstă de patru ani, înscris în clasa pregătitoare

de Agerpres    |    24 Feb 2012   •   11:40
Copil în vârstă de patru ani, înscris în clasa pregătitoare

Un parinte din localitatea Jibou a solicitat inscrierea fiului sau in clasa pregatitoare, desi cel care ar urma sa devina elev din aceasta toamna are doar patru ani si jumatate.

Potrivit Melaniei Gardan, directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj, evalurea psihosomatica a copilului a demonstrat faptul ca acesta este "foarte bine dezvoltat".

"Copilul, desi are o varsta mai mica decat viitorii lui colegi, este foarte bine dezvoltat, lucru demonstrat in cadrul evaluarii psihosomatice la care a fost supus. Spre exemplu, stie sa rezolve operatii matematice foarte avansate pentru varsta lui, prezentand si alte calitati care il atesta ca fiind pregatit sa urmeze cu succes clasa alaturi de colegii sai", ne-a spus Melania Gardan. Acesta va urma clasa pregatitoare din toamna, la Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga" din Jibou", a declarat Melania Gardan.

In Salaj, testarea se poate sustine in 17 centre din judet, pana in prezent un numar de 373 de parinti solicitand evaluarea copiiilor in vederea inscrierii lor in invatamantul primar.

"Dintre cei care si-au exprimat aceasta optiune, 194 de copii au fost evaluati pentru a se afla daca sunt apti sa urmeze cu succes clasa pregatitoare. De asemenea, 47 au optat pentru clasa I - in aceste cazuri toti trecand testarea. Pe de alta parte, 16 copii care au dorit sa se inscrie in clasa pregatitoare, au fost indrumati pentru grupa mare, iar alti sase necesita o evaluare suplimentara", a precizat Melania Gardan.

Inca de la finele lunii trecute, parintii care au intrebari legate de inscrierile in clasa pregatitoare sau clasa I au la dispozitie o linie de telefon gratuita pentru lamuriri.

"Odata cu inceperea perioadei de evaluare, numarul celor care au dorit lamuriri, dar si sa isi programeze copii la testare, a crescut la aproximativ 100 de apeluri zilnic", a afirmat inspectorul pentru invatamantul prescolar salajean, Roza Mateiu.

Potrivit acesteia, majoritatea intrebarilor adresate de parinti au fost cu privire la perioada inscrierilor, pe etape, la circumscriptia scolara si clasa de urmat in functie de varsta copiiilor.

×