x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copos află azi dacă iese din închisoare

Copos află azi dacă iese din închisoare

11 Feb 2015   •   09:49
Copos află azi dacă iese din închisoare

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea condiţionată a lui George Copos, iar astăzi magistraţii Judecătoriei sectorului 5 vor decide dacă omul de afaceri poate pleca acasă.

Copos a executat o treime din peseapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare, după contopirea pedepselor primite în dosarele Transferurilor şi Loteria.

Mai mult, din pedeapsă i se scad 30 de zile deoarece a scris o carte şi a prestat activităţi de tâmplărie.

In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. in momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

In primul dintre dosare, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Romana, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzand faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vanzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Romana.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu si Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

×
Subiecte în articol: george copos eliberare inchisoare