x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corina Creţu şi Siegfried Mureşan despre banii obţinuţi de România de la Bruxelles

Corina Creţu şi Siegfried Mureşan despre banii obţinuţi de România de la Bruxelles

21 Iul 2020   •   15:42
Corina Creţu şi Siegfried Mureşan despre banii obţinuţi de România de la Bruxelles

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, spune că banii obţinuţi de România de la Bruxelles reprezintă o „alocare bună”, dar nu ne va ajuta acest succes dacă rata de absorbţie a fondurilor se păstrează tot la 30%.

Corina Crețu spune că România trebuie să folosească fondurile cu rigurozitate și să maximizeze implementarea lor.

„80 de miliarde mi se pare că este o alocare bună, dar sper să-i folosim cu rigurozitate şi să-i maximizăm implementarea acestora. Putem vorbi în 5-7 ani şi să vedem că din păcate am putea fi în situaţia actuală cu rata de absorbţie de 30 la sută şi cu ce ne-ar ajuta acest succes dacă nu putem implementa”, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Corina Creţu.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan spune că trebuie notificată Comisia Europeană pentru a primi aprobare pentru planul României de relansare economică.

„Va fi nevoie de o procedură tehnică, oficială, de a notifica Comisia Europeană să spunem exact cum dorim să folosim aceşti bani. Nu trebuie să ne modificăm planul de relansare sub nicio formă. El este foarte bun. Va trebui doar să-l traducem în termeni tehnici Comisiei Europene, să-l trimitem la Comisia Europeană şi să primim aprobare”, a menţionat Siegfried Mureşan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: corina cretu