x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coşmarul prin care doi puiuţi mici de om au trecut.....

Coşmarul prin care doi puiuţi mici de om au trecut.....

28 Iul 2009   •   00:00

În noua ordine a vieţii sociale, căminul are rezonanţa unui loc în care membrii activi ai familiei sunt mai pasageri decăt acolo unde muncesc. Bona este o instituţie a timpurilor moderne, un artificiu creat, nu de lipsa de chef în a îngriji sau educa proprii copii, ci tocmai de lipsa de timp a părintelui îngrămădit în sarcinile de serviciu.


Pe forumul desprecopii.com este relatat un coşmar, în care bona, aleasă pentru a oferi grijă, calm şi înţelegere, spulberă prin violenţă inocenţa unei copilării lăsând cicatricele traumelor.



Cosmarul prin care doi puiuti mici de om au trecut.....
Este vorba de o mama, care a fost necesar sa mearga la birou, si care, pentru ca este o femeie intelectuala, care traieste in prezent, a considerat ca daca angajeaza o bona, copiilor le va fii mai bine decat cu rasfatul bunicilor. Si ce mult a gresit.

Andrei are 4 ani jumatate iar Alexia 2 ani si 10 luni. Sunt doi copii minunati, plini de energie, inteligenti si destul de ascultatori pentru varsta lor. Datorita programului de lucru, eu ajung acasa in fiecare zi in jur de ora 18, motiv pentru care, in urma cu un an, am facut o intelegere verbala - fara contract de munca - cu o femeie, pentru ca doamna nu ii mai pot spune, care contra sumei de 1500 ron/luna (o gramada de bani pe care eu m-am oferit sa ii ofer pentru a fii sigura ca bona este multumita si ca nu vor fii probleme) trebuia sa aiba grija de puii mei in intervalul 07-19, in principal de Alexia, pentru ca Andrei din septembrie a mers la gradinita.

Timp de o luna am stat cu ea, am urmarit-o, am testat-o, ca sa fiu sigura ca este ok, chiar daca venise oricum recomandata de la o cunostinta. Si nu mi s-a parut nimic anormal, ba chiar in decursul anului ajunsesem sa consider ca este cea mai buna dintre toate bonele pe care le avusesem, pentru ca mi se parea ca respecta ceea ce ii spuneam. In fiecare luna ii intrebam pe copii daca este in regula, daca se poarta urat cu ei, daca ii bate, iar micutii nu mi-au spus nimic.

Eu nu imi bat copii, ci ii pedepsesc: fara tv, dvd, ii trimit in pat in camera lor, fara iesit afara, acestea sunt pedepsele daca nu sunt cuminti.

Am discutat cu Katy, acesta este numele ei, ce vreau de la ea, a zis ca este in regula, i-am spus ca nu accept de la nimeni sa imi bata copii, ca vreau sa aiba grija la vocabular in preajma lor, lucruri normale pentru orice mama.

Si in urma cu 3 luni, baietelul, care este cel mai mare, a inceput sa ridice mainile deasupra capului ca si cand se apara, in momentul in care ma supara cu ceva si eu ma apropiam de el. Si au inceput sa apara semnele de intrebare....

Si a durat 2 luni pana am reusit sa gasesc o minicamera video ascunsa si pana sa o instalez, doua luni in care daca m-as fi grabit si as fi rezolvat-o mai repede copii mei nu ar mai fii suferit in plus..

Iar vineri, 26.06.2009, am inregistrat aceasta femeie, SPIREA ECATERINA, 55 ani, Dr Taberei, pe care o plateam sa  imi ingrijeasca si alinte copii, cum le vorbeste urat tot timpul, tipand in continuu si rastindu-se la ei, cum imi smuceste baiatul si mi-l taraie cativa metri sa il trimita in camera lui, cum ii arunca efectiv pe jos pe gresie pe amandoi ca sa ii puna in genunchi, " cum i-a zis mama sa faca", cum il trage de obraz si de urechi Andrei, cum ii da un picior Alexiei cand statea in genunchi, dupa ce fusese pedepsita si alte "lucruri interesante". Cuvinte ca tampiti, nesimtiti, nu sunt sanatosi la minte sunt frecvent intrebuintate.

Acesta este tratamentul la care au fost supusi copii mei intr-o singura zi, cu groaza ma gandesc ce s-o fi intamplat si in alte zile.

In timpul acesta in casa exista si o alta femeie, Florica, care facea menajul, care la un moment dat se aude (pentru ca era in unghiul mort al camerei video) cum le trage la fiecare cate o palma, ca apoi sa le spuna ca ea da, nu se joaca.

Bona a avut concediu medical si de odihna platite 100%, in momentul in care plecam cu sotul si copii undeva ii plateam zilele 100%, daca in timpul saptamanii mai intarziam, vineri cand am program mai scurt ii dadeam drumul mai devreme. Am facut tot ce am putut ca sa fie multumita. Masa si sucul si cafeaua nu i-au lipsit niciodata, la fel si cadourile de Paste, Craciun, etc.

Menajera isi intretinea familia din banii castigati facand curatenie la mine si la familia mea. Ei ii dadeam 80ron/zi, intervalul 8-17, maxim 18. La fel, i-am oferit cadouri sau bani in plus de sarbatori, de ziua ei, masa si sucurile fiindu-i asigurata.

In 01.07.2009 le-am chemat sa le arat inregistrarile, la care nici una nu prea a avut de comentat, discutia cu bona am inregistrat-o sa o pot aduce proba in instanta.

Dupa aceea, am mers la protectia copilului, unde am primit ajutor pentru partea de consiliere psihologica, Andrei fiind joi programat pentru a doua sedinta singur cu doamna psiholog, iar ulterior m-am prezentat cu laptopul in brate la sectia 25 politie unde am depus plangerea penala impotriva acestei femei (tot stau si ma intreb cum a ajuns atat de inraita, cum a putut sa se comporte asa cu copii mei avand in vedere ca si ea are un baiat).

Pana in prezent, politia le-a interogat pe cele doua femei, a intocmit dosarul si lil va trimite mai departe la procuror.

Toata lumea ma intreaba cum am putut sa nu o omor in bataie. Le raspund ca daca o bateam, durerile treceau, daca o omoram, copii mei ramaneau fara mama, asa ca am strans toata puterea si determinarea de care am fost in stare si m-am abtinut pentru a putea sa o dau pe mana justitiei. Si am de gand sa o tarai prin tribunale si sa ii iau toti banii pe care i-a primit in anul acesta si sa reusesc ca macar un post tv sa dea macar unul din momentele in care imi chinuie copii, astfel incat alta mama sa nu o mai lase langa copilul ei. Si poate si fiul ei va afla de ce este in stare mama lui si nu ii va lasa nepotul pe mana.
Asa ca acum ma chinui sa strang bani de avocat, incerc sa trimit la posturile mai mari imaginile si incerc sa uit tipetele copiilor mei pe care le aud tot timpul....

Andrei(04.02.2005), Alexia(10.10.2006) si mamica Gabi

×
Subiecte în articol: observator