x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costache: Nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Ministerul Sănătății

Costache: Nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Ministerul Sănătății

27 Mar 2020   •   15:49
Costache: Nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Ministerul Sănătății
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, care și-a dat demisia joi, susține că în niciun caz nu a părăsit corabia în timpul furtunii și că rămâne alături de Ministerul Sănătății dacă va fi nevoie de expertiza lui.

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a declarat, joi, că va rămâne în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului, ca medic, și că va consilia echipa Ministerului Sănătății dacă va fi nevoie.

„Sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu abandonez și nu am abandonat un proiect. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic și voi consilia echipa Ministerului Sănătății de câte ori va fi nevoie și voi rămâne în București cât este nevoie”, a spus Costache, într-un interviu la Digi24.

Întrebat dacă decizia demisiei îi aparține sau a „fost împins” spre aceasta, fostul ministru a spus că sunt prea puțin importante aceste aspecte.

„Miniștrii demisionează într-un anumit fel, nu are rost să intrăm în detalii și este prea puțin important cum a fost, este important să ne concentrăm asupra crizei Covid-19. În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii și rămân alături de echipa Ministerului Sănătății dacă va fi nevoie de expertiza mea”, a mai spus Victor Costache.

El a vorbit și despre proiectul de testare în masă a bucureștenilor.

„Proiectul de testare în masă a populației din București, vorbim despre strategia de succes a Coreei de Sud, de a testa cât mai multe persoane, care a fost integrată în strategia noastră. Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cu profesorul Streinu Cercel și validasem un proiect de a testa un eșantion foarte mare, reprezentativ pentru întreaga populație a Bucureștiului. Este foarte ușor de înțeles, e ca la un sondaj de opinie, se ia un eșantion”, a mai spus Costache.

Acesta susține că proiectul i-a fost prezentat inițial pe scurt și că în momentul în care a anunțat că toată populația Bucureștiului va fi testată nu știa cît de mare este eșantionul reprezentativ.

„Noi am reușit să creștem foarte mult capacitatea de testare în România. Am pornit de un singur centru de testare în ianuarie, iar în momentul de față s-a ajuns la 29 de centre la nivel național”, a declarat Costache.

După demisia lui Victor Costache, Nelu Tătaru a fost numit în funcția de ministru al Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Costache