x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costică Argint are informaţii care pot "şoca România"

Costică Argint are informaţii care pot "şoca România"

10 Mar 2011   •   15:20
Costică Argint are informaţii care pot "şoca România"
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National

155652-.jpgLiderul unei organizaţii a ţiganilor din Italia, Costică Argint a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va da în judecată statul român deoarece nu i-a fost respectat dreptul la apărare. În plus, Argint a afirmat că deţine informaţii "care vor şoca România" atunci când le va da publicităţii.

Argint a explicat că în procesul din România a fost citat la o adresă unde nu mai locuia din 1988, an în care a părăsit ţara. "Voi acţiona în judecată statul român. S-au ignorat în totalitate drepturile prevăzute de Constituţia României în care fiecare persoană are dreptul la apărare pentru că nu am fost citat în mod corect acolo unde aveam rezidenţa şi nu am putut să mă apăr. Aşa am ajuns să am o pedeapsă de trei ani şi şase luni", a afirmat Argint, potrivit Agerpres.

Referitor la proces şi eliberarea condiţionată, Argint a declarat că a beneficiat de avantajele oferite de Codul Penal la data primei condamnări. Astfel, în total a stat 24 de luni în închisoare, în România şi Italia.

Argint a demontat şi versiunea oficială cum că ar fi fugit din ţară, precizând că, de fapt, a trecut legal frontiera deoarece nu avea nicio restricţie. Mai mult, Argint a precizat că este cetăţean român stabilit în străinătate încă din 1988. "Eu sunt înregistrat în frontierele româneşti pe data de 26 octombrie 1996 când am părăsit legal ţara. Nu aveam nicio restricţie şi am plecat în locul unde eu locuiam, pentru că sunt cetăţean român stabilit în străinătate din 1988. Am părăsit ţara atunci pentru că am fost subiectul unor abuzuri comuniste care au continuat după 90 când am revenit în ţară", a mai afirmat Costică Argint.

Argint a mai declarat că atunci când va considera că libertatea sa nu mai este pusă în pericol va face declaraţii "care vor şoca România". Cel mai probabil, acestea ar urma să aibă loc după ce statul român îi va aproba cererea de renunţare la cetăţenia română depusă încă din 2008. "Dacă aş face-o astăzi, probabil că mâine voi fi din nou arestat. De trei ani sunt purtat prin închisori pentru o faptă de care nici nu vreau să o mai discut. Este inutil să mai vorbesc despre acest lucru", a mai spus Argint care a precizat, la întrebările jurnaliştilor, că "este vorba despre oameni cu funcţii importante în statul român".

×
Subiecte în articol: costică argint