x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cozma vrea să fie preşedintele ţării

Cozma vrea să fie preşedintele ţării

de Mara Raducanu    |    15 Feb 2008   •   00:00

După 12 ani de când nu a mai apă­rut la un talk-show, mai exact din 1996, ieri seară fostul lider al minerilor Miron Cozma a participat la un interviu în exclusivitate realizat de postul Realitatea tv

După 12 ani de când nu a mai apă­rut la un talk-show, mai exact din 1996, ieri seară fostul lider al minerilor Miron Cozma (foto) a participat la un interviu în exclusivitate realizat de postul Realitatea tv. Pe parcursul celor 75 de minute, Cozma a adordat mai multe teme, povestind mai întâi de toate despre condiţiile dure de detenţie la care a fost supus. “Dacă puneai mâna pe pereţi, puteai lua tot felul de micoze. S-a încercat suprimarea mea, apoi s-a văzut că pot fi folosit. Am fost în cameră de la unu până la 25. Nu aveam curent electric, era un mascat care stătea me­reu la uşă, între paturi nu aveam nici măcar un metru distanţă. Eram deţinutul care speria pe toată lu­mea”. Referitor la gestul său de a merge în Valea Jiului, fostul lider al mi­nerilor a ţinut să precizeze că gestul său nu a fost în nici un caz unul politic, ci dimpotrivă unul umanitar. Mai mult, acesta a povestit că a găsit o Valea Jiului total diferită faţă de cea pe care o cunoştea, cu o at­mosferă sumbră şi decepţionată. “Gestul pe care l-am făcut eu acolo a fost unul umanitar, şi nu unul politic. Încă nu am partid. Da, am intenţia de a candida la preşedinţie după ce ex­piră termenul interdicţiilor impuse de instanţă”. Cozma a refuzat să dea mai multe detalii despre propriul partid, spunând doar “Toate la timpul lor!” 

 

ATAC LA PREŞEDINŢI. Vor­bind despre mineriadă şi despre relaţia sa cu fostul preşedinte Iliescu, Cozma l-a catalogat ca fiind un “nomenclaturist, comunist” şi că îi reproşează printre multe altele faptul că “ne-a furat Revoluţia”. “Iliescu a încercat să mă graţieze şi pe fiecare cerere am semnat că nu sunt vinovat. Ceream clemenţă celui care a produs evenimentele. În permanenţă apar pe ştiri imagini cu mine­rii care bat un civil. Imaginile alea sunt penibile. Aţi căzut în plasa lui Iliescu. Colonelul Nicolae Ion de la SRI a spart casa lui Raţiu şi sediul Ligii Studenţilor de la Facultatea de Drept. Declaraţia preşedintelui Curţii de Casaţie şi Justiţie a spus că armata a spart Casa Studenţilor. Eu eram cu minerii la Sala Polivalentă, m-am dus personal acolo. Am întrebat cine erau, mi-au spus că sunt mineri de la Paroşeni, am întrebat cine e director la Paroşeni şi au ridicat din umeri”, a povestit Miron Cozma despre cine a spart sediul Ligii Studenţilor. Despre Emil Cons­tantinescu, fostul lider al mineri­lor a declarat că “este vinovat pentru declanşarea evenimentelor din 1999 pentru a demonstra comu­ni­tă­ţii internaţionale că în România sunt convulsii grave şi nu sunt bani pentru bugetul din 1999”.

×
Subiecte în articol: observator cozma