x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminică Floriile

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminică Floriile

23 Mar 2018   •   16:33
Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminică Floriile

Tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, la care sunt aşteptaţi să participe credincioşi, persoane consacrate şi preoţi, va avea loc duminică.

La această dată Biserica Catolică prăznuieşte sărbătoarea Floriilor.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, procesiunea, care va fi condusă de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu şi de episcopul auxiliar Cornel Damian, va începe cu un moment de rugăciune, la ora 14,00, la Biserica Franceză "Sacre Coeur", în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu va binecuvânta ramurile pe care cei prezenţi le vor purta în mână pe străzile Capitalei.

În timpul procesiunii, credincioşii vor parcurge traseul: B-dul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif .

Tinerii vor purta în fruntea procesiunii "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului". La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15,00, în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30) - cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de către îngerul Gabriel la Bunavestire. În mesaj, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim - eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului - cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: florii catolici